Zero in 2018: betere batterijen, nieuwe kleuren

Het Californische Zero Motorcycles is één van die merken die enkel elektrische motorfietsen produceert. Voor 2018 pakken ze uit met verbeterde batterijen, een snellere lader en enkele nieuwe kleurstellingen.

Door de introductie van 2 nieuwe powerpacks (de ZF7.2 en ZF14.4), is het mogelijk om 359 kilometer te rijden met één batterijlading (bij stadsgebruik), in praktijk haal je dit wellicht niet, maar het is alvast zo dat de capaciteit van de batterijen met ongevaar 10% is verhoogd door gebruik te maken van een verbeterde batterijsamenstelling. De twee nieuwe powerpacks zorgen ook voor een verhoogd koppel waardoor je pijlsnel uit de startblokken schiet. 

De Zero S, SR, DS en DSR kunnen door gebruik te maken van een optionele 6kW 'Charge Tank' tot 6x sneller worden opgeladen dan via het standaard 220V-stopcontact. Dit komt er op neer dat je met een uurtje laadtijd 166 kilometer kan rijden (bij stadsgebruik). Met de Charge Tank laad je de ZF7.2-batterij van 0 naar 95% op in een uur, de ZF14.4 heeft twee uur nodig. 

Zero verbetert ook continu de software van de motorfiets. Die kan je aanpassen met een op je telefoon geïnstalleerde app die ook kan worden gebruikt om enkele instellingen aan de motorfiets te wijzigen.

In 2018 worden de Zero's ook beschikbaar in enkele nieuwe kleurstellingen. Zo kan je in 2018 een zwarte Zero DSR kopen met goudkleurige wielen of een Zero S in Metallic Zilver.  

 

Facebook comments