WK Superbike: Hayden wint in nat Sepang

Het World Superbike-circus onderbrak dit weekend z’n Europese campagne voor de jaarlijkse ‘uitstap’ naar het motorsport-gekke Maleisië. Van de gevestigde waarden ontbrak alleen Sylvain Guintoli. De Pata Yamaha-rijder brak bij z’n crash in Imola, een enkel. Of de Franse Brit over twee weken in Donington Park in actie kan komen is voorlopig nog niet duidelijk.

 

 

Kwalificatie:

 

Het was Tom Sykes, die de snelste bleek tijdens de kwalificatie op zaterdagochtend. De Yorkshireman zette een tijd van 2:02.246 op de klokken en was daarmee aanzienlijk sneller dan landgenoten Alex Lowes en Jonathan Rea. 

Op de tweede rij bleef Nicky Hayden, Chaz Davies en Marcus Reiterberger voor. Deze laatste is de protégé van Werner Daemen.

 

 

Race 1:

 

Er viel weinig te beginnen tegen een autoritaire Tom Sykes, die van start tot finish aan de leiding zou rijden. Alex Lowes drong nog wel aan tijdens de openingsfase maar zou daarna buiten de baan geraken. De Pata Yamaha-rijder reed daarna een inhaalrace om zo toch nog 5e te worden. 

 

Marcus Reiterberger reed een sterke race en was zelfs tot de vierde plaats opgeklommen, tot z’n Althea BMW S 1000 RR er de brui aan gaf. Reiterbergers teamgenoot Torres zou wel als vierde finishen. 

 

De top-3 was echter vaste prik. Sykes won uiteindelijk voor Rea en Davies. 

 

Race 2:

 

Felle regenval bracht het tijdschema op zondag flink in het gedrang. De Supersport-race moest uitgesteld worden maar gelukkig konden de Superbikes wel op tijd van start gaan. Dat gebeurde dan wel in de regen, al was die dan minder fel. 

 

In die regenrace bleek Nicky Hayden de sterkste te zijn. De Amerikaan zorgde daarmee voor de verrassing want met de ‘oude’ Honda Fireblade nog een WSBK-race winnen is geen evidentie. Achter Hayden werd het klassement flink door elkaar geschud.  Davide Giugliano bleek in natte omstandigheden sneller dan Aruba.It Ducati-teammaat Chaz Davies. De Italiaan werd tweede, Davies vierde. 

 

WK-leider Jonathan Rea kon de schade beperken met een derde plaats. De Noord-Ier lijkt nu de absolute kopman te zijn binnen het Kawasaki Racing-fabrieksteam. Rea verlengde onlangs z’n contract bij Kawasaki met twee jaar. 

Anthony West werd knap vijfde. De invaller bij Pedercini Racing Kawasaki, bevestigde zo nog maar eens z’n reputatie als regenrijder.

 

Uitslagen en tussenstand in de galerij hieronder. 

 

Foto: WorldSBK.com

 

Facebook comments