Wasda: Travis Pastrana treedt in de voetsporen van Evel Knievel

Tekst: Bart Jacobs

Foto: Indian Motorcycle

 

Travis Pastrana is ook in België geen onbekende. De Amerikaan is een van de pioniers van de Freestyle Motocross en toonde z’n kunnen ook al een aantal malen in het Antwerpse sportpaleis. Afgelopen weekend bracht Pastrana een eerbetoon aan z’n grote held, Evel Knievel. Knievel was een stuntpionier en misschien wel de allereerste extreemsporter ooit.

 

Het grote onderscheid tussen Knievel en z’n collega’s zat ‘m in de keuze van hun motorfietsen. Daar waar de meeste stuntmannen gebruik maakten van veel lichtere tweetakt crossmotoren, sprong Knievel enkel en alleen met dikke tweecilinders. Eerst met een Norton, later met een Triumph Bonneville T120 en een Harley-Davidson XR750.

 

Pastrana maakte voor z’n ‘Evel Live’-optreden gebruik van een Indian Scout FTR750. Met Indians Flat Track-machine, werkte hij drie verschillende sprongen af in Las Vegas. In de eerste plaats een sprong 43,5 meter over 52 geplette autowrakken. Daarna volgde een 58,5 meter lange sprong over 16 Greyhound-bussen. Tot slot sprong Pastrana ook over de beroemde fontein van Cesar’s Palace, het casino waar de show plaats vond. Bekijk de video hierboven om Pastrana’s drie legendarische sprongen te zien.

 

 

Facebook comments