Vijf motorsportevenementen die je deze zomer niet mag missen!

Tekst: Bart Jacobs

Openingsfoto: www.kick47.be

Toegegeven, de Belgische motorsportkalender oogt anno 2018 een stuk minder gestoffeerd dan 20 of 30 jaar geleden. Maar tijdens de zomermaanden kan de motorsportliefhebber toch nog steeds z’n hart ophalen bij een aantal leuke motorsportevenementen en dat zowel op noppen als op slicks. Onze favoriete top vijf hebben we hieronder in chronologische voor jullie opgelijst.

 

Biker’s Classics Spa-Francorchamps –  29-30 juni-1 juli

Foto: Biker's Classics

Reeds meer dan vijftien jaar vormen deze Biker’s Classics een alternatief voor het ontbreken van een nationale Wegrace GP. Ook dit jaar staat het weekend weer volledig in het teken van de racerij van weleer.

Meer info op www.bikersclassic.be

 

IDM Zolder – 7-8 juli

Foto: IDM

Na een moeilijke winter vindt er toch nog een Internationales Deutsche  Motorradmeisterschaft plaats in 2018. Circuit Zolder en inrichter Motorsportschool Zolder verwelkomen tijdens het eerste (volledige) weekend van juli hun internationale gasten voor races op hoog niveau.

Meer info op www.circuit-zolder.be

 

Open Trophy Chimay – 27-29 juli

Foto: Circuit de Chimay

Het circuit van Chimay is het enige Belgische stratencircuit waar nog met moderne motorfietsen op wordt geracet. Tijdens de Open Trophy zie je naast de deelnemers uit de BeNeCup-klassen ook de tenoren uit het International Road Racing Championship (IRRC) aan het werk.

Meer info: www.circuit.be

 

GP van België Motorcross Lommel – 4-5 augustus

Foto: Suzuki Racing

Het Stedelijk Motorcrosscentrum in Lommel is hét mekka van de Belgische en bij uitbreiding Internationale Motorcross en dus de ideale plaats om de Belgische Motorcross GP te organiseren. De zware zandbaan zorgt altijd voor verrassingen én een Belgische uitschieter is nooit uitgesloten.

Meer info: www.gplimburg.com

 

Belgian Classic Trophy Gedinne – 24-26 augustus

Foto: CRMB

Het stratencircuit van Gedinne is het mooiste van België en wellicht ook het mooiste van Europa. Tijdens het laatste weekend van augustus zie je er classic racers uit heel Europa en hun machines aan het werk.

Meer info: www.crmb.be

 

 

 

 

 

Facebook comments