Veilingnieuws: Coys London Motorcyle Show Auction

Tekst: Bart Jacobs

Foto's: Coys Auctions

 

Dit weekend vindt het Londense Motorsalon - of voluit de Carole Nash MCN London Motorcycle Show plaats. De ExCeL (Exhibition Centre of London) zal niet alleen decor zijn voor stands van motormerken, voorstellingen van raceteams en celebrity races, maar ook voor een motorveiling. Het befaamde veilinghuis Coys zal er morgen (zaterdag 17 een aanbod van 75 motorfietsen - gaande van naoorlogse modellen tot machines uit het vorige decennium - onder de hamer laten gaan. `

Eén van de blikvangers op de veiling van Coys is een Bud Ekins Desert Scrambler Special. De machine, gebaseerd op een Triumph Bonneville uit 2009, was tot nog toe het bezit van niemand minder dan filmster Brad Pitt. De Triumph werd op verzoek van Triumph gebouwd als eerbetoon aan de in 2008 overleden stuntman Bud Ekins. De machine is een copy van de 'desert sleds' waarmee Ekins en z'n goede vriend Steve McQueen eind jaren '60 in woestijnraces mee aantraden. Coys verwacht dat Pitts Desert Scrambler een bedrag tussen de € 22.500 en € 33.000 kan opleveren.

Andere interessante motorfietsen die op de Coys-veiling worden aangeboden zijn een Ducati 900 SS Desmo NCR Replica uit 1978 (verwachte opbrengst tussen € 21.000  en € 29.000) en één uit een serie van de 50 Norton Domiracers uit 2016. Voor deze neo-retro sportmachine wordt de verkoopprijs tussen € 39.500 en € 50.750 geschat.

Het volledige aanbod van de Coys-veiling op de Carole Nash MCN London Motorcycle Show ontdek je hier: www.coys.co.uk

 

Facebook comments