Toer van de Week: Dwars door de provincie Antwerpen

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Jorn Urbain

De clubroute door de provincie Antwerpen start op de Zaat in het Oost-Vlaamse Temse, aan de boord van de Schelde. De kraan op de achtergrond is het laatste overblijfsel van Temse's scheepsbouw-verleden.

 

Antwerpen is de dichtstbevolkte Vlaamse provincie en dus is het geen sinecure om er een clubtoer uit te zetten. En toch is dat net waar Guy Hugens van de Antwerpse toerclub MTC Yellows Army wel in slaagde. Hij zocht en vond attractieve wegen voor een 167 km lange toer door de provincie.

De route doet ook het pittoreske Lier en het gezellige Zimmerplein aan, met op de achtergrond de Zimmertoren waaraan het plein z'n naam dankt. 

 

Een toer die van de zuidwestelijke hoek van de provincie naar de noordoostelijke hoek voert. Van de Scheldeboorden in Temse – al kan je ook in Bornem starten – naar Mol. Een tocht die je vervolgens door streken als Klein-Brabant, de Groentenstreek en de Kempen voert. Je vindt het volledige verhaal achter deze Clubroute in het huidige zomernummer van Motoren & Toerisme.

In de 'stille Kempen' vind je nog volop landelijke weggetjes, waarop het rustig toeren is. 

 

De GPX-file van de 167 km lange route door de provincie Antwerpen vind je in de Roadbook-sectie van deze site.

 

Nog geen abonnee van Motoren & Toerisme? Koop dan je exemplaar van het zomernummer, waarin het verhaal achter deze clubroute staat, in onze tijdschriftenwinkel.be.

 

 

Facebook comments