Terugroepactie BMW GS-modellen

BMW Motorrad vraagt alle klanten wiens BMW R 1200 GS of BMW R 1200 GS Adventure (jaargangen 2013 tot 2017) betrokken is bij een specifieke terugroepactie om hun motorfiets bij hun BMW Motorrad concessie aan te bieden voor een visuele inspectie van de voorvork. Bij GS-modellen die veel en extreem offroad rijden is het mogelijk dat er speling komt op de binnenpootbussen van de voorvork. Tests hebben uitgewezen dat er onder normale rijomstandigheden geen problemen kunnen ontstaan, maar BMW Motorrad wil nu aansluitend aan de inspectie een upgrade van het systeem doorvoeren.

 

Alle betrokken klanten mogen sowieso een oproepingsbrief verwachten waarbij zij verzocht worden hun motor voor inspectie aan te bieden. Klanten kunnen op http://www.bmw-motorrad.be via de zogenaamde ‘Safety Check' zelf kijken of hun motor betrokken is en in dat geval ook rechtstreeks contact opnemen met hun concessiehouder voor een eerste visuele controle. Voor de Belgische en Luxemburgse klanten is er geen probleem om na deze visuele controle te blijven verder rijden in afwachting van de upgrade van de binnenpootbussen.

 

Deze actie werd in juni aangekondigd als reguliere onderhoudsactie, waarbij alle motorfietsen bij hun normale onderhoud opgevolgd zouden worden. De upgrade gebeurt nu versneld omdat er net als in andere landen ook in de Benelux ongeruste klanten zijn na kwistig gedeelde commentaren op fora en sites allerhande. BMW wil door deze terugroepactie  zijn engagement naar de GS rijders tonen, al is de veiligheid van de Belgische en Luxemburgse GS-rijders nooit in het gedrang gekomen, aldus BMW Motorrad Belux.

 

Foto: BMW Group Press

Facebook comments