Terugroepactie Bepaalde KTM straatmodellen vanaf 2015

Bron: persbericht KTM

Foto: KTM/Sebas Romero

 

KTM roept de modellen 690 DUKE R (vanaf bouwjaar 2015), 1290 SUPER DUKE R (vanaf bouwjaar 2015) en de 1290 SUPER DUKE R SPECIAL EDITION (vanaf bouwjaar 2015) en 1290 SUPER DUKE GT (vanaf bouwjaar 2016) terug naar de werkplaats van een erkend KTM dealer om de zuiger van de voorste hoofdcilinder te vervangen.

Volgens de informatie van Brembo kunnen er afwijkingen zijn aan de zuigers van bepaalde radiale handremcilinders van een bepaalde productieperiode. Het probleem doet zich niet alleen voor bij KTM. Het mogelijk defecte onderdeel treft ook een aantal motorfietsen van andere fabrikanten. Door een mogelijke materiaalzwakte van de remzuiger kunnen er scheuren ontstaan, vooral bij zware belasting, zoals tijdens het racen of bij frequent remmen in het ABS-regelbereik. Hierdoor kan de remefficiëntie verminderen, wat kan leiden tot het falen van de voorste rem. Schade aan de voorste rem heeft geen invloed op de werking van de achterste rem. De remefficiëntie van de achterste rem blijft behouden, ook als de voorste rem het begeeft.

Ook al zijn er nog geen dergelijke defecten gekend bij KTM motorfietsen, brengen we toch onze klanten aan wie we een getroffen motorfiets hebben geleverd persoonlijk op de hoogte in een brief. We vragen hen om onmiddellijk contact op te nemen met een erkende KTM dealer om een afspraak te maken voor de vervanging. Daarnaast kunnen klanten online nagaan in het 'Service' gedeelte van de KTM website of hun motorfiets onder de terugroeping valt.

Het vervangen van de zuiger van de voorste hoofdcilinder duurt zo'n anderhalf uur. Dit mag enkel gebeuren door een erkend KTM dealer. Deze vervanging valt onder de garantie en is volledig gratis.

 

 

Facebook comments