Suzuki in de buik van het peloton!

Tekst: Bart Jacobs

Bron: persbericht Belgian Cycling

Foto's: ProMove/Suzuki Belgium

 

De radioreportage vormt de rode draad doorheen elke prof-wielerwedstrijd. Een team van motorrijders van Belgian Cycling - de nieuwe naam van de Belgische Wielrijdersbond - houdt via de radioreportage ploegleiders en de media op de hoogte van het wedstrijdverloop. Voorsprong, achterstand, samensmeltingen, valpartijen en lekke banden, het wordt allemaal door het radioreportage-team opgemerkt en vermeld.

Vanaf dit seizoen is het negenkoppige team van evenveel Suzuki V-Strom 1000 Travelers voorzien. Belgian Cycling tekende daartoe een vierjarig contract (2018-2021) met Suzuki Belgium. Tegelijkertijd werd er een optie voor nog eens een samenwerking van vier jaar voorzien.

De negen Suzuki V-Strom 1000 Travelers zijn voorzien van handvatverwarming en beschikken over een verlaagd zadel. De V-Stroms moeten het evenwel zonder zijkoffers stellen, een maatregel waarmee Belgian Cycling de aankomende reglementering inzake de breedte van de volgmotoren voor wil zijn. De 'motards' van het radioreportageteam maakten tijdens een rijvaardigheidssessie met Pro Move, in de paddock van Circuit Zolder, kennis met hun nieuwe 'werkpaarden'.

 

Facebook comments