Sportnieuws: Na 15 jaar opnieuw Belgische indoorcross?

Volgend jaar zal een nieuw internationaal indoorcross-kampioenschap z’n intrede doen. In het voorjaar van 2018 wordt de AX World Tour boven de doopvont gehouden. De AX (Arenacross) World Tour is een spin-off van de Britse AX Tour. Voorlopig telt de tournee slechts drie stops maar één daarvan is in Hasselt.

 

De Hasseltse Ethias Arena zal op zaterdag 3 maart 2018 het decor vormen voor de tweede ronde van de AX World Tour. Naast vooral Britse en Franse deelnemers zullen wellicht ook enkele Belgische en Nederlandse wild card-rijders hun opwachting maken in Hasselt. De keuze voor een Arenacross-wedstrijd begin maart is evenwel verrassend. Op dat ogenblik trekt het Belgische outdoorseizoen zich immers op gang. Bovendien zitten de echte Belgische toppers dat weekend in het Argentijnse Neuquen waar de eerste GP van 2018 plaats zal vinden. 

 

België was, samen met Nederland, begin jaren ’80 één van de eerste landen waren indoorcross-wedstrijden plaats vonden. Gedurende de jaren ’80 , ’90 en de vroege jaren 2000 vonden er in België wedstrijden in zowel manèges, evenementenhallen als voetbalstadions plaats. De Hard Cross-wedstrijden in het Antwerpse Sportpaleis waren de belangrijkste exponent van de discipline in ons land. De laatste Belgische indoorwedstrijd vond in december 2002 in de Gentse Topsporthal plaats.

 

 

Opvallend: op de kalender op de Ethias Arena’s website is nog geen spoor van de AX World Tour te bespeuren

Facebook comments