Special Metal: Suzuki GSX-R1000R Origins

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Suzuki France

 

Suzuki Belgium liet de afgelopen tijd met modellen als de V-Strom 650 XT Extreme en de GSX-S750 EVO zien dat creativiteit van pas komt als importeur. Ook in Frankrijk hebben zie die les begrepen. Suzuki France lanceert met de GSX-R1000R Origins een eerbetoon aan de eerste GSX-R’s uit de jaren ’80. 

Drieëndertig jaar nadat de legendarische GSX-R750 z’n debuut maakte pakt Suzuki France uit met de GSX-R1000R Origins. De Origins neemt enkele optische kenmerken van die oorspronkelijke ‘Gixxer’ uit 1985 over. Dat komt met name tot uiting in de kleurstelling (witte achtergrond zwarte band en donker-en lichtblauwe strepen met rode graphics). Maar ook door het overnemen van Suzuki’s oorspronkelijke slagzin voor de GSX-R’s: “Pure Sports”. Naast de prachtige kleurenstelling krijgt de Origins ook nog een Akrapovic uitlaatdemper, verstelbare voetsteunen uit aluminum, een aluminium nummerplaathouder, een verhoogd windschermpje, een bijpassende cover voor het duozitje en koolstofvezel luchtinlaten. Verstelbare hendels (rem en koppeling), een aluminium kettingspanner en geanodiseerde componenten maken het geheel af.

De Origins wordt door Suzuki France ook met een paddockstand en een bijpassende cover geleverd. Alle verwijderde standaard-onderdelen krijg je erbij in een fraaie kist!

Suzuki France biedt slechts 33 exemplaren van de GSX-R1000R Origins aan. De Suzuki GSX-R1000R Origins kost  in Frankrijk 24.999 Euro .

Facebook comments