SpaItalia 26&27 september 2015

Sinds 2014 schenkt SpaItalia ook aandacht aan motoren, een wereldje dat DG Sport door en door kent, dankzij zijn vele activiteiten op prestigieuze Belgische en Europese circuits.

Ducati, MV Agusta, Aprilia, Moto Guzzi, Laverda en Benelli hebben allemaal een belangrijke plaats in de legendes van de gemotoriseerde sporten, naast hun nichtjes van Ferrari, Maserati, Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Lamborghini, Lancia, De Tomaso, Osca, enz. Vespa is zelfs een instituut op zich en een waar mondiaal fenomeen. De aanwezigheid van deze mythische merken op SpaItalia houdt dan ook meer dan steek.

Gedurende de twee dagen kunnen de eigenaars van – uiteraard Italiaanse – motoren de piste oprijden, om in alle veiligheid enkele runs af te werken. De lange bochten van Spa-Francorchamps leveren unieke sensaties op en zullen zeker voor onvergetelijke herinneringen zorgen.

Ducati in het bijzonder zal zeer actief zijn tijdens de SpaItalia-meeting, vooral dan via de Desmoriding Tour.  Dit waar testcentrum geeft de liefhebbers de kans om het hele Ducati-gamma uit te proberen, via begeleide ritjes van een half uur op de wegen rond het circuit.

Er komen trouwens een groot aantal clubs van de grote Italiaanse motormerken naar de Ardennen, om zo van SpaItalia een ware hulde aan de bella macchina te brengen, zowel op twee als op vier wielen.

Facebook comments