Ride to Work op maandag 19 juni

Al sinds 25 jaar is de derde maandag van juni de internationale ‘Ride to Work Day’, een initiatief dat erin bestaat zoveel mogelijk gebruikers aan te zetten om met de motor of de scooter naar het werk te gaan. Dit jaar valt de Ride to Work Day op 19 juni. Ook FEBIAC, dat de motorimporteurs verenigt, is het initiatief genegen: Meer motoren en scooters in het woon-werk-verkeer betekenen een vermindering van de verkeersdruk.

 

In ons land zijn er zo’n 475.000 motoren en scooters ingeschreven, goed voor zo’n 6% van het totaal aantal ingeschreven voertuigen. Maar slechts 1,2% van de in totaal 100,3 miljard kilometers die in ons land per jaar worden afgelegd, worden met de motor of scooter gereden (cijfers 2015). Voor veel motor- en scooterrijders is hun gemotoriseerde tweewieler vooral een vrijetijds-object. Een – weliswaar groeiende - minderheid gebruikt de motor of scooter als een handig vervoermiddel in het woon-werk-verkeer.

 

Dat is niet alleen in ons land het geval, het is een algemeen fenomeen in de westerse wereld. Om de gemotoriseerde tweewieler als vervoermiddel te promoten is er sinds 1992 de internationale Ride to Work Day, geïnspireerd op de ‘Work to Ride - Ride to Work’ marketingcampagne van een Amerikaanse fabrikant van motorkledij. De Ride to Work Day is inmiddels van een Amerikaans initiatief uitgegroeid tot een internationale beweging waaraan ook de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) haar steun verleent. Miljoenen rijders over de hele wereld nemen de laatste jaren deel aan die Ride to Work Day.

 

 

Zelf meedoen

 

Ga jij komende maandag met de motorfiets naar het werk? Deel  dan jouw 'Ride to work' foto via onze social media-platformen (Facebook en Instagram) en dat via de hashtags : @motoren.en.toerisme en #ridetowork

 

Motorrijders die wel meedoen aan Ride to Work maar geen Facebook of Instagramaccount hebben mogen hun 'Ride to Work'-foto's doorsturen naar Jochen.Scheire@cascade.be

 

Bron: FEBIAC

Foto: FEBIAC, RideToWork.org

 

Facebook comments