M&T Clubroute Challenge

Welke club weet de leukste baantjes liggen in de eigen provincie?

“Maar enfin, wat doen die van M&T nu?  Gaan ze nu ze daar in de buurt zijn dat prachtbaantje echt gewoon links laten liggen? ”

Als u uzelf al eens betrapt hebt op deze gedachte – dat mag, wij pretenderen niet onfeilbaar te zijn – bent u exact wie we zoeken. Elke maand proberen we u te verrassen met nieuwe routes, die u de goesting geven om zelf de baan op te gaan. Tienduizenden kilometers Belgisch asfalt hebben we ondertussen al beschreven. Het is verleidelijk te denken dat we nu ongeveer alles gehad hebben, maar daar zijn we toch niet zo zeer van overtuigd. Ongetwijfeld ligt er onder onze radar nog heel wat te blinken dat enkel bekend is bij de plaatselijke kenners.

Daarom daagt M&T de gespecialiseerde routebouwers van de verschillende Vlaamse Motortoerismeclubs uit om het beter te doen. Niet alleen beter dan wijzelf, maar ook beter dan elkaar.  We maken er een wedstrijd van: de Motoren & Toerisme Clubroute Challenge. Het doel is om in elke provincie de mooiste route te verzamelen. Per Belgische provincie kan er bijgevolg maar één route winnen en dus ook maar één club.

We laten de connaisseurs los op hun eigen terrein. Welke verborgen parels uit jouw buurt verdienen het om blootgelegd te worden? Waar moeten ze komen rijden, de échte motorliefhebbers die jouw provincie aandoen.  Mannen en vrouwen die weten waar het om draait. Welke lekker bochtig weggetje, welk heerlijk lopend stukje asfalt mogen zij zeker niet missen? Waar stoppen ze het best voor een plaatselijke lekkernij?

Omdat de grootste pret voor ‘s lands motorrijders zich schuilhoudt in Franstalig België, verdubbelen we daarenboven met veel plezier uw winstkansen. Naast expertise in uw eigen territorium peilen we ook graag naar uw kennis van Waalse wegen. U kan dus deelnemen met één route uit eigen streek en één uit een Waalse provincie naar keuze.

Stuur ons uw twee ultieme clubroutes en bewijs wie de baas is op uw terrein. Dat is de uitdaging. Aan uw club om ze aan te gaan en ons van onze sokken te blazen met uw terreinkennis. Weet wel: de clubs uit uw omgeving zitten ondertussen ook niet stil…

Wie kan deelnemen?
De wedstrijd staat open voor alle Motortoerismeclubs in Vlaanderen. Zo’n ‘MTC’ kan een club zijn met meer dan 150 leden, maar ook een uitgebreide vriendengroep die wekelijks samenkomt om met de motor te rijden.  De criteria zijn wat dat betreft simpel: de club bestaat uit minstens 10 leden, heeft een eigen naam en er is een vast clublokaal waar regelmatig wordt afgesproken.

Het wedstrijdverloop
Elke club mag twee routes insturen: één rit in eigen provincie en één rit in Wallonië. Het start- en eindpunt van elke route liggen vast, de route tussen die twee punten bepaal je zelf, ermee rekening houdende dat er verplicht één tussenstop in je route zit. Extra punten lonken als daar een typisch streekproduct genuttigd kan worden! Alle ritten moeten tussen 150 en 200 kilometer lang zijn. De eerste route is die van West-Vlaanderen, gpx-bestanden voor die route mogen ingezonden worden tot uiterlijk 1 maart 2018.

U kan uw deelnemende route inzenden als GPX-bestand op www.motoren-toerisme.be/clubroutes

Het volledige reglement vind je op www.motoren-toerisme.be/clubreglement

West-Vlaanderen: Ieper - Kanegem

Oost-Vlaanderen: Kanegem - Temse

Antwerpen: Temse - Mol

Limburg: Mol  -  Heers

Luik: Heers - Sankt-Vith

Luxemburg: Sankt-Vith - Bouillon

Namen: Bouillon - Eghezée

Brabant:  Eghezée - Ronquieres

Henegouwen: Ronquières – Ieper

Let wel: je mag een route insturen met een ander start- en eindpunt, dan passen we zelf de route aan. Dit betekent extra werk voor ons, dus de kans dat je wint is groter wanneer je route meteen het gevraagde start- en eindpunt bevat.

Schoonheid en beleving zijn de maatstaven waartegen de jury uw inzendingen zal wikken en wegen. Uit alle inzendingen zal zij de beste rit per provincie selecteren voor publicatie in Motoren & Toerisme. Elke maand sturen wij een redacteur en fotograaf samen met de routebouwer en een vijftal clubleden op pad om jullie winnende route te rijden. De tekst en foto’s worden nadien gepubliceerd in Motoren & Toerisme als ultieme erkenning voor de routebouwer van uw club.

Gedurende de hele wedstrijd loopt er op onze website een publiekspoll, waar we de ingezonden routes aan het oordeel van de ervaringsdeskundigen onderwerpen. Aan het eind van onze tocht door heel België, als alle provincies aan bod zijn gekomen in het magazine, maken we de koning der clubroutes bekend, die uitverkoren werd door de lezers van M&T.
 

Facebook comments