Motorsport LIVE: Weekend van 21 en 22 juli

Tekst: Bart Jacobs

Introfoto: Benetts British Superbike

 

 

MXGP – GP van Tsjechië:  Na een pauze van één weekend gaat de strijd in het WK Motorcross dit weekend verder in het Tsjechische Loket. Een circuit dat bij de Vlaamse fans (versta ‘Kempense’) altijd al heel populair is geweest. En met reden want voor nogal wat Belgische piloten – en vooral Kevin Strijbos én Clément Desalle – weten goed de weg op het verraderlijke Tsjechische circuit. Desalle prijkt momenteel op de 3e plaats in de MXGP-klasse maar lijkt niet bij machte om zich in het titelduel tussen Jeffrey Herlings (WK-leider met 583 punten) en Antonio Cairoli (2e met 559 punten) te mengen.

Zien we Clément Desalle zondagavond op het MXGP-podium in Loket? Foto: Kawasaki Racing

 

In de MX2-klasse komt seizoensrevelatie Jago Geerts als kersvers kampioen – in de MX2-klasse van de Dutch Masters – naar Loket. Geerts kroonde zich tijdens de finale-ronde op de ‘Zwarte Cross’ kampioen.  ‘Kampioen rijden’ voor een publiek van 50.000 toeschouwers, het is een unieke ervaring als u het ons vraagt. Benieuwd of de KEMEA Yamaha-rijder zich op het voor hem nog onbekende circuit in de voorste rangen kan mengen.

Jago Geerts trok afgelopen weekend naar de festivalweide van de Zwarte Cross om daar tot  'Dutch Master MX2' gekroond te worden. Meteen Geerts' eerste titel op een 250F-machine. Foto: KEMEA Yamaha

 

De vier manches van de Tsjechische GP zijn zondagnamiddag volledig LIVE te volgen op Eurosport2.

 

BSB – Brands Hatch: Voor z’n zesde ronde van het seizoen trekt het British Superbike naar thuishaven Brands Hatch. Ooit moest deze ‘summer meeting’ Brands Hatch een alternatief bieden voor de weggevallen ronde van het WK Superbike. Dat lukte nooit écht helemaal. Maar meer dan waarschijnlijk omzomen er zondag een pak meer toeschouwers het (lange) GP-circuit van Brands Hatch, dan er eind mei voor de Britse ronde van het WK Superbike kwamen opdagen.  

Het British Superbike serveert zondag topspektakel in z'n thuisbasis: het spectaculaire circuit van Brands Hatch. Foto: Benetts British Superbike

 

De afgelopen weken gebeurden er enkele ‘personeelswijzigingen’  bij BSB-teams. Tommy Bridewell werd na de meeting op Snetterton de wacht aangezegd door het Movuno.com Halsall Suzuki-team. Het team trok kersvers wiskundeleraar Chrissie Rouse – voorheen actief in het Pirelli Superstock 1000-kampioenschap van de BSB-cyclus - aan als vervanger. Na de meeting op Knockhill kwam er een split tussen het MotoRapido Ducati-team en Taylor MacKenzie. De Schot – en zoon van ex-GP-racer Niall – met het Engelse accent, vond echter onderdak bij het Bathams BMW Superstock 1000-team van Michael Rutter. MacKenzie’s plaats bij MotoRapido Ducati is inmiddels gevuld door Tommy Bridewell.

 

Beide BSB-races zijn zondagavond vanaf 18u00 te volgen op Eurosport2.

 

 

Motorsport LIVE: Zondag 22 juli

Zondag 22 juli

MXGP – GP van Tsjechië – Loket

13:00-14:00             MX2 manche 1 – LIVE op Eurosport2

14:00-15:00             MXGP manche 1 – LIVE op Eurosport2

 

16:00-17:00             MX2 manche 2  – LIVE op Eurosport2

17:00-18:00             MXGP manche 2 – LIVE op Eurosport2

 

British Superbike – Brands Hatch

18:00-18:45             BSB race 1 – samenvatting op Eurosport2

18:45-19:30             BSB race 2 – samenvatting op Eurosport2

 

 

 

Facebook comments