Motorsport LIVE: Weekend van 12 en 13 mei

Tekst: Bart Jacobs

Fotos: Ducati Mediahouse JG Speedfit Kawasaki, Pucetti Kawasaki, Suzuki Racing,

 

WK Superbike Imola

 

Wordt het WK Superbike nog spannend? Voorlopig leidt regerend wereldkampioen Jonathan Rea (Monster Energy Kawasaki Racing), nog maar eens, de dans. De Noord-Ier heeft 159 punten op z’n conto, dat zijn er 30 meer dan naaste achtervolger Chaz Davies (Aruba.it Ducati). Maar Davies trekt wel een beetje als de favoriet naar de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. De reden voor die favorietenrol is simpel: zowel in 2016 als vorig jaar won de Welshman beide races op Imola. Slaagt hij daar ook dit weekend in, dan kan hij z’n achterstand aanzienlijk reduceren.

Maandagmiddag won  Leon Haslam nog beide manches van de British Superbike-ronde in Oulton Park op de JG Speedfit Kawasaki... 

Ook iets om naar uit te kijken in Imola is de deelname van Leon Haslam. De Engelsman won maandagnamiddag nog beide BSB-races op Oulton Park en gaat vanaf vrijdag aan de slag in de eerste Italiaanse ronde van het WK Superbike. Haslam zal ervoor het Pucetti Racing Kawasaki-team uitkomen. Voor de gelegenheid is de Kawasaki ZX-10R van het Italiaanse team in de livrei van de legendarische Elf 500cc-machines gestoken. De reden daarvoor is dat Haslams vader Ron, 30 jaar geleden z’n laatste seizoen op de Elf Honda’s afwerkte.  Bovendien zal Haslam ook een speciaal gespoten Arai-helm dragen. Toen de kleine ‘Leon’ op vijfjarige leeftijd, in datzelfde jaar 1988, z’n eerste stapjes in de PW-klasse van het Britse Schoolboy Motocross zette, droeg hij al een Arai. Gedurende de voorbije 30 jaar is Haslam het Japanse helmenmerk steeds trouw gebleven en dus vieren ze dit weekend dat partnership met een speciaal helmdesign.

...vanaf vrijdagochtend zit 'the Pocket Rocket' op deze Elf Kawasaki voor de WK Superbike-ronde in Imola.

In Imola neemt Kenan Sofuoglu dit weekend afscheid van de actieve motorsport. Sofuoglu zal nog éénmaal in het WK Supersport starten maar daarna is het over en uit voor de Turkse topper. Sofuoglu kwam de WK Superbike-paddock binnen via de FIM Superstock 1000 Cup, waarin hij nipt geklopt werd voor de titel door Oostvlaming Didier Van Keymeulen. Sofuoglu zou vijf wereldtitels (2007, 2010, 2012, 2015, 2016) in de Supersport binnenrijven en is daarmee dé absolute specialist in die klasse geworden. Kortstondige overstappen naar het WK Superbike en de Moto2 zouden echter op niets uitdraaien. Nadat hij zich begin dit jaar tijdens de trainingen voor de Australische ronde opnieuw blesseerde, begon de geruchtenmolen omtrent het einde van z’n sportieve carrière volop te draaien. Sofuoglu had met een jong gezin nog maar weinig te winnen en veel te verliezen.

 

WK MXGP Kegums

Het circuit in Kegums doet aan een Vlaamse of Nederlandse 'crossbaan' denken...

Anderhalve week na de Russische GP zijn de crosstoppers dit weekend in het Letse Kegums aan de slag. Rusland werd voor de Belgen een schot in de roos. Clément Desalle won de GP en was daarmee de eerste de hegemonie van de Red Bull KTM-boys in de MXGP-klasse kon doorbreken. Of Desalle daar ook in het zand van Kegums – toch het jachtterrein bij uitstek van zowel Cairoli als Herlings – in zal slagen, valt nog af te wachten. Eurosport brengt de beide manches van zowel de MX2- als de MXGP-klasse LIVE.

 

Motorsport LIVE: 12-13 mei

Zaterdag 12 mei

WK Superbike – Imola

10:30-11:15                WK Superbike Superpole – LIVE op Eurosport2

 

13:00-14:00                WK Superbike Race 1 – LIVE op Eurosport2

 

Zondag 13 mei

WK Superbike – Imola

11:30-12:15                WK Supersport Race – LIVE op Eurosport2

 

19:30-20:00                WK Superbike Race 2 – Samenvatting op Eurosport2        

MXGP Letland – Kegums

13:30-14:00                MXGP Manche 1 – LIVE op Eurosport2

14:00-14:30                MX2 Manche 1 – Samenvatting op Eurosport2

 

15:00-16:00                MX2 Manche 2 – LIVE op Eurosport2

16:00-17:00                MXGP Manche 2 – LIVE op Eurosport2

 

 

Facebook comments