Motorsport LIVE: 29-30 juli

Slechts één motorsportevenement van wereldniveau dit weekend, maar wel meteen een van de hoogtepunten van het internationale Wegrace-seizoen én de absolute apotheose van het FIM EWC (Endurance World Championship): de Suzuka 8 Hours.

 

De Suzuka 8 Hours waren altijd al het sportieve hoogtepunt van het WK Endurance. Gewoonweg omdat de Japanse fabrikanten niets aan het toeval overlieten en -laten om in hun thuisrace zo goed mogelijk voor de dag te komen. De omstandigheden zijn er heel anders dan tijdens de 24 Heures du Mans Moto of de Bol d'Or. Die Franse etmaalwedstrijden zullen altijd iets magisch blijven hebben, al was het maar omdat ze tweemaal klokje rond gaan.

 

De wedstrijdduur van de Suzuka 8 Hours mag dan maar een derde van zo'n etmaalrace bedragen, de uitdagingen zijn er niet minder om. Ten eerste, zijn er de vele 'one-shot' teams, samengesteld uit lokale Japanse rijders, die een impact willen maken op de internationale scene. Er zijn de (sub)toppers uit internationale kampioenschappen zoals het ASBK (Australië), MotoAmerica, BSB, World Superbike en zelfs MotoGP. Voeg daar nog eens het snelle en technische circuit van Suzuka en het hete en zeer vochtige Japanse zomerweer aan toe en je weet dat dit allesbehalve een zondags uitje wordt.

 

Dit jaar fungeert de Suzuka 8 Hours bovendien als finale van het FIM EWC. En wat een finale belooft het te worden! In de tussenstand heeft het legendarische SERT (Suzuki Endurance Racing Team) van de al even legendarische teambaas Dominique Melliand een voorsprong van 1 punt op dat andere Franse topteam: GMT94 Yamaha van Christophe Guyot. Dat belooft dus.

 

Eurosport dat met dochteronderneming Eurosport Events de promotor van het WK Endurance is, zendt de hele race LIVE uit.  Je moet er wel vroeg voor opstaan (of net laat opblijven) want de uitzending begint zondagochtend al om 4u15!

 

Motorsport LIVE: 29-30 juli

 

Zondag 30 juli

FIM WK Endurance -Suzuka 8 Hours

04:15-12:45             Suzuka 8 Hours Race - LIVE op Eurosport2

 

 

Foto: Suzuki Racing Archives

Facebook comments