Motorsport LIVE: 27-28 mei

Twee belangrijke LIVE motorsportevenementen komend weekend: de Britse ronde van het WK Superbike op Donington Park en de Franse MXGP in Ernée.

De Britse ronde van het WK Superbike was ooit - in de dagen van 'King' Carl Fogarty - één van de populairste sportevenementen van het jaar in het Verenigd Koninkrijk. Nu mogen de organisatoren dik tevreden zijn als ze de toeschouwersaantallen van de BSB-ronde op Donington Park kunnen evenaren. Nochtans hebben de Britse racefans redenen te over om naar het circuit in de Midlands te trekken want de Britse rijders domineren dit jaar als nooit tevoren in het WK Superbike. De tien tot nog toe verreden races werden allemaal door Britse rijders gewonnen. Of beter gezegd door twee Britse rijders: Jonathan Rea (Monster Energy Kawasaki) en Chaz Davies (Aruba.it Ducati). Regerend wereldkampioen Rea's dominantie is overweldigend. Rea won zeven van de tien verreden races en werd in de overige drie telkens 2e. Een ongelofelijk indrukwekkende prestatie ware het niet dat er met een voorsprong van 74 punten - op Chaz Davies - de spanningsboog nu al volledig weg is.

 

Tom Sykes (Monster Energy Kawasaki), de wereldkampioen van 2013, volgt met 160 punten op 1 punt van Chaz Davies. Kan de Engelsman én thuisrijder - Rea en Davies komen respectievelijk uit Noord-Ierland en Wales - voor eigen publiek z'n eerste overwinning van het seizoen pakken? Het wordt alvast ook uitkijken naar het wild card-optreden van Leon Haslam. De BSB-ster komt op Donington Park voor het Pucetti Kawasaki-team uit.  Gezien Haslams circuitkennis, mag hij in staat geacht worden om mee te spelen voor een top-10 klassering.

 

Het Britse WK Superbike-weekend zal echter overschaduwd worden door het overlijden van Nicky Hayden (Red Bull Honda World Superbike). Dat het Britse WK Superbike-weekend samenvalt met de start van Roland Garros is geen goede zaak voor de TV-kijkende fans. Eurosport zendt weliswaar beide Superbike-races en de Supersport-race uit maar met ruime vertraging.

 

 

Motorsport LIVE: 27-28 mei

Zaterdag 27 mei

WK Superbike - Donington Park

20:30-20:55             WK Superbike Race 1 - samenvatting op Eurosport1

Zondag 28 mei

WK Superbike - Donington Park

23:45-00:15             WK Supersport Race - samenvatting op Eurosport1

00:15-01:00             WK Superbike Race 2 - samenvatting op Eurosport1

MXGP van Frankrijk - Ernée

14:00-15:00             MXGP Manche 1 - LIVE op Play Sport2

17:00-18:00             MXGP Manche 2 - LIVE op Play Sport2

 

Foto: Suzuki Racing

Facebook comments