Motorsport LIVE: 22-23 juli

Na een weekend 'sans', valt er in dit verlengde juli-weekend gelukkig weer LIVE Motorsport te beleven. In het Tsjechische Loket, herneemt de MXGP na een pauze van drie weken, in Brands Hatch vindt het traditionele midzomerweekend van het British Superbike plaats én in de Welshe hoofdstad Cardiff wordt zaterdagavond de grootste Speedway-meeting van het jaar verreden.

 

Met Clément Desalle (Monster Energy Kawasaki Racing) heeft België nog steeds een kandidaat voor de wereldtitel in de MXGP-klasse. De Waal staat momenteel tweede in de WK-stand, maar heeft wel 91 punten minder dan WK-leider Antonio Cairoli. Die andere Belgische topper, Jeremy Van Horebeek (Monster Energy Yamaha) vinden we op een gedeelde 8e plaats in de WK-stand terug. De Limburger moest echter de Russische en de  Italiaanse GP's laten schieten vanwege blessureleed en heeft dus nog groeimarge. Zondag zijn beide Belgische toppers, en ook Kevin Strijbos, Ken De Dycker en Damon Graulus, te zien in de Tsjechische GP op Play Sports2.

 

 

De 6e ronde van het BSB-kampioenschap, op het Brands Hatch GP-circuit - de langere versie van het legendarische circuit - kondigt zich alvast spannend aan. Nadat hij de eerste meeting van het seizoen moest missen door een hersenschudding, is regerend kampioen Shane Byrne al een heel seizoen op achtervolgen aangewezen. De Be Wiser Ducati-rijder kan dit weekend op z'n favoriete circuit misschien de kloof met kampioenschapsleider Luke Mossey (JG Speedfit Kawasaki) dichten. De 24-jarige is samen met merkgenoot Jake Dixon, de revelatie van dit seizoen. Kunnen jonge wolven Mossey en Dixon, oude rot Byrne op zijn Brands van de overwinning houden? Je ziet het zondag op Eurosport2.

 

Zaterdagavond vindt de Britse ronde van het SpeedwayGP - het WK Speedway voor individuele rijders - plaats in het Principality Stadium in Cardiff. Sinds de première in 2001 is de meeting in de Welshe hoofdstad tot de grootste speedwaywedstrijd ter wereld uitgegroeid. Of het Britse publiek op een thuiszege mag hopen is maar de vraag. Tweevoudig wereldkampioen Tai Woffinden haalt lang niet z'n niveau van de voorgaande jaren en Brits kampioen Craig Cook - die een wild card kreeg voor de Britse GP -zien we met de beste wil van de wereld niet de finale halen. De wedstrijd wordt LIVE gestreamd op Youtube vanaf 20u00. 

 

Motorsport LIVE: 22-23 juli

 

Zaterdag 22 juli

SpeedwayGP - GP van Groot-Brittannië

18:00-20:30                         Adrian Flux British Speedway GP - Live via deze YouTube-link

 

Zondag 23 juli

MXGP - GP van Tsjechië

14:00-15:00                         MXGP Manche 1 - LIVE op Play Sports2

17:00-18:00                         MXGP Manche 2 - LIVE op Play Sports2 en Eurosport2

 

British Superbike - Brands Hatch

14:00-14:45                         BSB Race 1 - LIVE op Eurosport2

23:30-00:15                         BSB Race 2 - Samenvatting op Eurosport2

 

Foto: MCE British Superbike

Facebook comments