Motorsport LIVE: 14-15 april

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Suzuki Racing/Double Red, Kawasaki, KTM/Ray Archer

 

Kan regerend wereldkampioen Superbike Jonathan Rea dit weekend terugslaan?

 

Zit het WK Superbike na jaren van stuurloos rondzwalpen eindelijk opnieuw op koers? Misschien wel. In de eerste vier races van het seizoen boekte Ducati drie zeges, en moest Kawasaki, dat de afgelopen jaren oppermachtig was, zich met één zege, tevreden stellen. Maar misschien nog belangrijker was het feit dat tijdens de laatste ronde in Thailand bleek dat ook de Yamaha’s en Honda’s nu een belangrijke rol kunnen spelen. Komend weekend zijn de tenoren van het WK Superbike op Aragon Motorland aan hun eerste Europese ronde toe. Eurosport zendt op zaterdag de Superpole-sessie en de eerste race LIVE uit op z’n eerste net. Op zondag gebeurt dat ook voor de Supersport 600-race, maar de tweede Superbike-race wordt slechts in uitgesteld relais uitgezonden op Eurosport2. Wie de immer spectaculaire Superstock 1000-race wil zien, of de jonge wolven van de Supersport 300 wil volgen zal zich tot de eigen streaming-dienst van het WK Superbike, op www.worldsbk.com moet richten. Of een abonnement nemen op de Player-dienst van Eurosport.

De jonge Bradley Ray trekt als kampioenschapsleider naar de tweede ronde van het BSB op het Brands Hatch Indy-circuit.

 

Ook liefhebbers van het British Superbike Championship (BSB) komen er dit weekend bekaaid vanaf. De beide van de tweede ronde op het Brands Hatch Indy-circuit worden zondagavond laat (23:00) op Eurosport2 uitgezonden. Maar er is alvast één goede reden om zo laat op te blijven (of de races gewoon op te nemen) en dat is rijzende ster: Bradley Ray. De 20-jarige Buildbase Suzuki-rijder verraste tijdens de openingsronde op Donington Park vriend en vijand door beide races op z’n naam te schrijven. De actie op zaterdag- en zondagnamiddag is wel rechtstreeks te volgen via de Eurosport Player.

De MXGP-klasse wordt dit seizoen volledig overheerst door Red Bull KTM-rijders Jeffrey Herlings (#84) en Antonio Cairoli (#222). Kan Clément Desalle (#25) in Portugal profiteren van de rivaliteti tussen de KTM-haantjes?

 

Motorcrossliefhebbers kunnen zondagnamiddag wel hun hart ophalen op Eurosport2. Want de zender zendt de eerste manches van zowel de MX2- als de MXGP-klasse LIVE uit. Opgelet gezien het tijdsverschil met Portugal beginnen die een uur later dan gewoonlijk. Ook nu wordt het weer uitkijken naar het duel tussen Red Bull KTM-teammaten Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli. De Nederlander heroverde vorig weekend de leiding in de WK-stand nadat hij de GP van Trentino won en telt nu 10 punten voorsprong op de Italiaanse maestro. Maar wie Cairoli kent weet dat die zich daar niet zomaar zal bij neerleggen… Onze landgenoot Clément Desalle prijkt momenteel op de derde plaats in de WK-stand maar moet nog steeds z’n eerste manche van het WK-seizoen winnen…

 

Overigens hangt het plaats vinden van de Portugese Motorcross GP aan een zijden draadje want de overvloedige regenval van de afgelopen week heeft het paddockterrein van het circuit in Agueda blank gezet. Mocht de GP van Portugal afgelast worden, is het niet ondenkbaar dat Eurosport alsnog de Supersport300 en de Superstock 1000 – die in diezelfde tijdspanne op Aragon Motorland verreden worden – LIVE uitzendt.

 

 

 

Motorsport LIVE

Zaterdag 14 april

WK Superbike – Aragon Motorland

10:15-11:15                WK Superbike Superpole -   LIVE op Eurosport1

 

13:00-14:00                WK Superbike Race 1 - LIVE op Eurosport1

 

Zondag 15 april

WK Superbike – Aragon Motorland

11:30-12:15                WK Supersport - LIVE op Eurosport1

 

16:30-17:00                WK Superbike Race 2 - Samenvatting op Eurosport2

 

BSB – Brands Hatch Indy

23:00-23:30                BSB Race 1 – Samenvatting op Eurosport2

23:30-00:00                BSB Race 2 – Samenvatting op Eurosport2

 

MXGP – Agueda

14:00-15:00                MX2 Manche 1 – LIVE op Eurosport2

15:00-16:00                MXGP Manche 1 – LIVE op Eurosport2, Play Sports6

 

18:00-19:00                MXGP Manche 2 – LIVE op Play Sports6

 

 

 

Facebook comments