Motoren & Toerisme oktober 2017

Het oktobernummer van Motoren & Toerisme ligt vanaf vandaag bij de krantenboer of in uw brievenbus. In M&T 10-2017 hebben we veel aandacht voor koolstofvezel, met tests van de exclusieve Vanderheide V4, de Ducati Panigale Superleggera en de BMW HP4Race. Van deze laatste motorfiets konden we overigens het productieproces volgen tijdens een bezoek aan BMW’s Berlijnse fabriek. Verder trokken we naar de Champagnestreek met drie neo-retromachines en verkenden we met een Amerikaanse toermachine de streek rond Bastogne.

 

BMW G 310 GS

BMW breidde de GS-familie uit met de G 310 GS. Is deze kleinste GS-telg gewoon een leuke gimmick of een volwaardig familielid? M&T zocht het uit tijdens de introductietest van de G 310 GS. Hier vind je alvast een voorsmaakje.

 

Vergelijkingstest: BMW R NineT vs. Honda CB1100RS vs. Triumph Thruxton

Tram vier inmiddels hopeloos gemist, maar wel nog de hersenen en hormonen van een 18-jarig veulen op stal? Vrees niet, ook voor jou heeft de motorwereld allerlei moois in petto. Wij pikten drie nogal uiteenlopende neoretro’s op en troonden de drie wat ouder ogende jongelingen mee naar de Franse Champagnestreek.

 

Het zwarte goud: drie exclusieve carboncreaties

Menig motorconstructeur trekt af en toe alle registers open om een gelimiteerde versie te bouwen van hun sportiefste paradepaardje. Dat is het geval met de BMW HP4 Race en de Ducati 1299 Panigale Superleggera. Kleinere constructeurs, zoals het Nederlandse VanderHeide proberen dan weer om een motorfiets te bouwen die kan wedijveren met deze kroonjuwelen.

 

Toeren: The Ride of the Bulge

Wie af en toe door de Ardennen rijdt, heeft zeker al gemerkt dat er hier en daar wel wat tanks, mortieren en ander oorlogstuig te bezichtigen valt. Allemaal overblijfselen en monumenten die aan de slag om de Ardennen herinneren.  Wij gingen met een  oer-Amerikaanse Harley-Davidson op zoek naar relicten uit ‘The Battle of the Bulge

 

Beta RR enduromotoren MY 2018

Het gebeurt niet alle dagen dat er bij uw favoriete maandblad een uitnodiging in de bus valt om enduromotoren te testen. Vreemd is dit echter niet want het discrete endurowereldje telt ook in ons land een stuk meer liefhebbers dan men vermoedt. Snel naar Firenze dus, om er maar liefst acht nieuwe Beta’s aan de tand te voelen.

 

Muziekroute 5: Henegouwen

Voor de vijfde muziekroute trokken we naar Henegouwen. Onder een meer dan dreigend wolkendek en bij temperaturen die volgens Frank Deboosere beduidend onder het jaarlijks gemiddelde lagen gingen we op zoek naar de muziekgeschiedenis van Picardisch Wallonië. We werden alvast getrakteerd op een verrassend slotakkoord.

 

50 jaar Moto Guzzi V7

Mandello del Lario, een klein stadje aan het Comomeer, wordt één weekend per jaar overrompeld door Moto Guzzi-rijders. Duizenden Guzzisti komen naar de plaats waar hun machine werd gebouwd. Dat de Moto Guzzi V7 dit jaar Abraham zag was een uitgelezen gelegenheid om een bezoek te brengen aan dit Italiaans motorfeest.

 

Lezers op reis: Huwelijksreis in Kroatië

Eind mei stapten Gert en Abby in het huwelijksbootje in het Antwerpse stadhuis. Een kleine en bescheiden trouw, maar voor de huwelijksreis mocht het toch ‘iets meer’ zijn. Een jaar lang werd naar bestemmingen gezocht, tot Abby met een ingeving had: laat ons met de motoren op huwelijksreis gaan. Eindbestemming: Kroatië.

 

Facebook comments