Motoren & Toerisme Mei 2018: korte inhoud

Het meinummer van Motoren & Toerisme staat grotendeels in het teken van het nieuwe toerseizoen. In Andalusië konden we van Yamaha’s nieuwe toertroef, de Tracer 900 GT, proeven. Daarnaast voelden we drie groottoeristen aan de tand tijdens een uitstapje naar Duitsland. Aan de Azurenkust konden we dan weer uitgebreid kennismaken met het gamma van het Italiaans-Chinese Benelli. In eigen land verkenden we met de Hartrijders hun favoriete route door Oost-Vlaanderen. Verder lieten we ons verleiden voor een verrassingsmotorreis van srprs.me, proefden we van de Mercantour en verkenden we de wijde regio rond Parijs!

 

Gran Turismo én Andalusia!

Yamaha had met de Tracer 900 al een meer dan degelijke toermotor in huis. Voor 2018 kwam het echter met een GT-versie van die machine. Die moet meer comfort bieden én nog beter sturen. In Andalusië konden we aan den lijve ondervinden of dat ook echt het geval is.

Vergelijkingstest Hyper-toermachines

Hoe vergelijk je drie hyper-toermachines het best met elkaar? Door er een trip mee te maken uiteraard! En dus togen we met de gloednieuwe Kawasaki Ninja H2 SX Tourer en diens uitdagers, de KTM 1290 Super Duke GT en de Yamaha MT-10 Tourer richting Duitsland. En omdat we daar toch waren maakten we er ook een culinaire ervaring van.

Het Oost-Vlaanderen van de Hartrijders

Voor onze tweede clubroute van het seizoen kozen we voor de inzending van de Hartrijders, de club achter de bekende Herfstrit. De Hartrijders mochten op die manier tekenen voor het Oost-Vlaamse luik van deze reeks en wij reden die route samen met hen. Van aan de Wase Scheldeboorden tot net over de provinciegrens in West-Vlaanderen!

Benelli-Gamma voorgesteld

Moteo is sinds kort de nieuwe importeur van Benelli voor de Benelux. En in Kontich zijn ze behoorlijk ambitieus voor wat de toekomst van het Italiaans-Chinese merk betreft. Wij konden aan de Zuid-Franse Azurenkust alvast kennismaken met Benelli’s complete gamma

Salsa in Guatemala

Tom en Caroline hadden vooraf geen hoge verwachtingen van Guatemala. Vooral omdat dit het gevaarlijkste land van Midden-Amerika zou zijn. Maar eens ter plekke bleek Guatemala toch stukken beter mee te vallen dan aanvankelijk verwacht.

Surprise Me

Wie niet uit het huidige, enorme aanbod aan motorreizen kan kiezen... Moet zich maar laten verrassen. Naar analogie met hun andere verrassingsreizen organiseert reisorganisatie sprs.me sinds kort ook motorreizen met een verrassende bestemming. Wij lieten ons alvast verleiden tot zo’n surprise.

Duizend bochten op een zakdoek

De Mercantour is het bestbewaarde geheim van Frankrijk. De regio ligt in het uiterste zuid-oosten van ‘l’Hexagone’ en grenst daardoor zowel aan de Alpen als aan de Middellandse Zee. En toch vind je er nog mooie en rustige stuurwegen.

Bultaco Motobike

De nieuwe Bultaco Albero is een vervoermiddel dat zich niet onmiddellijk in één vakje laat stoppen. Het is noch een fiets, noch een motorfiets en ook de term Speedelec schiet tekort om deze Bultaco te omschrijven. Wat de Albero dan wel is leest u in deze test.

 

Het meinummer van Motoren & Toerisme ligt vanaf donderdag 26 april in de krantenwinkel of in uw brievenbus. Nog geen abonnee? Koop de nieuwste Motoren & Toerisme dan rechtstreeks in onze tijdschriftenwinkel.be.

Facebook comments