Moto3: Wie rijdt waar in 2016?

Het einde van het WK-seizoen is naderbij en dat betekent ook dat het transferseizoen bijna voorbij is. Op een paar plaatsjes na is de line-up voor volgend jaar dan ook helemaal bekend.

 

Dat WK-leider Danny Kent en diens naaste belager Miguel Oliveira de overstap naar de Moto2-klasse maken hoeft niet te verbazen. Oliveira’s plaats bij het door Aki Ajo geleide Red Bull KTM-fabrieksteam wordt ingenomen door de jonge Nederlander Bo Bendsneijder. Bendsneijder kan alvast één knappe adelbrief voorleggen: hij is de Red Bull Rookies-kampioen van 2015.

 

Het verrassende sterke Leopard Racing KTM-team krijgt een volledig nieuwe look voor 2015. Het Duitse team switch van Honda naar KTM en trekt met Joan Mir (die al debuteerde in Australië) en vooral Fabio Quartararo de twee laatste CIV Moto3-kampioenen aan. Hier heeft Honda zich duidelijk de kaas van tussen het brood laten eten.

 

Honda zal in totaal 10 motorfietsen in stelling brengen. Die tien NSF250RW’s worden verspreid over 5 teams: Estrella Galicia 0,0, Ongetta Rivacold, Gresini Racing, Drive M7 SIC en Idemitsu Honda Asia. Alle teams zouden over identiek materiaal beschikken al lijken Estrella Galicia 0,0 en het Idemitsu Honda Asia-team ons toch de bevoorrechte partners.

 

Naast het officiële Red Bull KTM-teamb beleveren de Oostenrijkers  nog drie teams van telkens drie rijders: Leopard Racing, Sky VR46 en RBA. Dat laatste mag eigenlijk als Aki Ajo’s B-team gezien worden en biedt vooral onderdak aan pay-riders. Daarnaast komen ook het Spaanse LaGlisse En Schedl GP Racing op KTM’s uit. De merknaam Husqvarna verdwijnt meer dan waarschijnlijk uit de racerij.

 

De derde grote constructeur in het WK Moto3 is Mahindra. Mahindra rust vier tweemansteams uit: Outox, San Carlo Team Italia, Mapfre Aspar en CIP. Bij dat laatste team wordt ook onze landgenoot Martin Vanhaeren gesignaleerd. De getalenteerde Waal zou zo mogelijk een vaste GP-plaats voor 2016 kunnen verwerven. Door de link met de Franse scooterbouwer brengt Mahindra ook twee teams op Peugeot in stelling: Saxoprint RTG met de ervaren Fransman Alexis Masbou en daarnaast RW Racing GP met Livio Loi. Een volledige overzicht van de mogelijke 2016 Moto3-grid vind je hieronder.

 

Moto3  2016

 

Jorge Navarro Estrella Galicia 0,0 Honda
Aron Canet Estrella Galicia 0,0 Honda
Niccolo Antoneli Ongetta Rivacold Honda
Jules Danilo Ongetta Rivacold Honda
Enea Bastianini Gresini Racing Honda
/ Gresini Racing Honda
Jakub Kornfeil Drive M7 SIC Honda
Adam Norrodin Drive M7 SIC Honda
Hiroki Ono Idemitsu Honda Asia
Khairul Pawi Idemitsu Honda Asia
Brad Binder Red Bull KTM
Bo Bendsneyder Red Bull KTM
Joan Mir  Leopard Racing KTM
Fabio Quartararo Leopard Racing KTM
Andrea Locatelli Leopard Racing KTM
Romano Fenati Sky VR46 KTM
Andrea Migno Sky VR46 KTM
Nicolo Bulega Sky VR46 KTM
Lorenzo Dalla Porta LaGlisse KTM
Maria Herrera LaGlisse KTM
Juanfran Guevara RBA KTM
Gabriel Rodrigo RBA KTM
Ana Carrasco RBA KTM
Philipp Öttl Schedl GP Racing KTM
Karel Hanika Outox Mahindra
Darryn Binder Outox Mahindra
Stefano Manzi San Carlo Team Italia Mahindra
Manuel Pagliani San Carlo Team Italia Mahindra
Jorge Martin Mapfre Aspar Mahindra
Francesco Bagnaia Mapfre Aspar Mahindra
Tatsuki Suzuki CIP Mahindra
Martin Vanhaeren CIP Mahindra
Alexis Masbou Saxoprint RTG Peugeot
John McPhee Saxoprint RTG Peugeot
Livio Loi RW Racing Peugeot

 

 

Foto: KTM Images/Milagro

Facebook comments