Korte inhoud M&T mei 2017

 

Het meinummer van Motoren & Toerisme ligt nu in de winkel. Naast een rist introductietests, waaronder de wel heel bijzonder Touratech Rambler, is het toerseizoen nu definitief begonnen bij Motoren & Toerisme. Dat nieuwe toerenthousiasme uit zich in vier leuke toerverhalen gaande van West-Vlaanderen, over Zeeland en de provincie Luxemburg, tot Polen. Daarnaast lees je natuurlijk ook weer een aflevering van Tom De Mits’ grote reis rond de wereld. Dichterbij huis gingen we ‘vreemd’ met vierwielige BMW's in de provincie Namen. Ontdek de volledige inhoud van het meinummer hieronder.

 

Honda CB 1100 EX & CB 1100 RS

De lettercombinatie CB zal wellicht altijd aan Honda verbonden blijven. De CB 1100 EX en CB 1100 RS zijn in het gamma dit jaar de twee CB’s met de grootste cilinderinhoud. Doorspekt met verwijzingen naar het rijke CB-verleden laat Honda met de RS een sportievere, en met de EX een minder sportieve zware naked op ons los.

 

Yamaha MT-10 SP

Vorig jaar bracht Yamaha een van de R1 afgeleide supernaked uit met de MT-10. Dit jaar lanceren ze met de Touring Edition en de SP twee afgeleiden van deze tot de verbeelding sprekende motorfiets. Wij gingen de exclusieve SP en de meer op toeren gerichte touring edition aan de tand voelen in Zuid-Afrika.

 

BMW R 1200 GS Touratech Rambler

BMW vroeg aan accessoire-, offroad- en reisspecialist Touratech of het mogelijk was om de R 1200 GS zo’n vijftig kilo lichter te maken en hem toch inzetbaar te houden voor dagdagelijks gebruik. Op de koop toe moest dit met een redelijk budget gebeuren. Wat het resultaat is van dit streng dieet lees je verder in dit nummer.

 

Kawasaki Z1000R

De meest zportieve telg uit Kawasaki’s naakte Z-reeks is de Z1000R. Om aan den lijve te ondervinden wat deze geüpgrade broer van de Z1000 nu precies allemaal te bieden heeft gingen we deze brok brute kracht met veel plezier voor u uittesten op Portugese bergbaantjes en op het circuit van Portimao.

 

Muziekroutes in België (1): Op het ritme van zee en polders

In 8 afleveringen gaan we dit jaar langs de muziekgeschiedenis van België toeren. In dit eerste deel zochten we uit wat West-Vlaanderen op muzikaal vlak zoal te bieden heeft. Tevens dirigeerden we onze motorfiets langsheen de leukste stuurwegen in de provincie zodat je tussen twee muzieknummers door zalig kan genieten van het motorrijden.

 

Polen: In het spoor van Bismarck

Het Poolse platteland leent zich uitstekend tot offroad rijden. Het land is zeer uitgestrekt en er liggen in Polen nog een pak meer offroadbaantjes waar je perfect legaal modder kan vreten. Onder begeleiding van Endurofun Tours reed Peter Aansorgh met een KTM EXC450 door Polen in het spoor van Bismarck.

 

Minitrip: uitwaaien in Zeeland

Zeeland is zo’n uithoekje waar je niet meteen aan denkt als je zin hebt in een dagvullend tripje. Wij waren ook een beetje in datzelfde bedje ziek, maar één porretje van de ‘Stichting ter promotie van de Oosterscheldekreeft’ volstond om ons naar Schouwen-Duiveland en omringende schiereilendan te lokken om er even flink te gaan uitwaaien. En die kreeft? Die smaakte naar nog…

 

De eerste Ardennenrit: een blokje Bouillon

We stuurden Tom Vander Sande erop uit om het eerste Ardennenritje van het jaar te gaan rijden met de Triumph Tiger Explorer. Het was nog ietwat frisjes en Tom kon z’n eega nog niet overtuigen om mee te rijden. Het werd dus een solotocht richting Bouillon, de thuishaven van kruisvaarder Godfried.

 

 

Tests

 

18       Honda CB 1100 EX & CB 1100 RS

24       Ducati Supersport | S

28       Yamaha MT-10 SP

34       Can-Am Spyder F3-T

40       BMW R 1200 GS Touratech Rambler

46       Kawasaki Z1000R

110     Aprilia RS4 125 & Tuono 125

 

Toerisme

 

54       Muziekroutes in België (1): West-Vlaanderen

64       Polen: In het spoor van Bismarck

78       Minitrip Zeeland

82       De eerste Ardennenrit: Blokje rond Bouillon

94       Wereldreis in 5 jaar: Deel 5

 

Reportages

 

16       Interview: Steve Menneto, CEO Polaris motorcycles

78       Beetje werk aan: The fancy tracker

102     25 jaar Eko Motorwear

106     BMW Auto >< Motordag

 

En verder

 

5         Voorwoord

8         Weetjes

14       Column Dolf Peeters

90       Column: Michael Van Peel

98       De Geslagen Vijs: Ook fabrikanten slaan vijzen

115     Games: MXGP3

119     Kalender

121     Colofon

122     Strip Joe Bar

 

Facebook comments