Korte inhoud: M&T Maart 2018

Op de eerste dag van de lente (meteorologisch gezien toch...) serveert het maartnummer Motoren & Toerisme weer een pak interessante test, reisverhalen én reportages.  Hieronder vind je alvast de voornaamste blikvangers in het maartnummer terug

 

Rij-indruk: Kawasaki H2 SX

Waar je de Kawasaki H2 en zeker de H2R nog kon wegzetten als ‘hedendaagse speciallekes’, lijken de groene jongens met deze H2 SX toch een ruimer publiek warm te willen maken voor supercharging. Drukvoeding voor Jan motard dus, als is dat – gelet op het prijskaartje - misschien ook wat overdreven.

 

Rij-indruk: Honda Africa Twin & Africa Twin Adventure Sports

Twee jaar na de revival van de iconische Africa Twin, stampt Honda zowel een update als een grotere broer – de Adventure Sports - uit de grond. Onder het Japanse mom van ‘alles kan beter’ en met wat hulp van rijders van over heel de wereld is er steeds marge voor finetuning. Aan ons om te onderzoeken hoe hoog de ambities van de nieuwkomer(s) reiken.

 

Rij-indruk: Ducati Panigale V4 S

In de late jaren '70 stond het water tot aan de lippen bij Ducati. De situatie was zodanig precair dat het bedrijf uit Bologna ernstig overwoog om met de productie van motorfietsen te stoppen. Maar kijk: vier decennia later heeft Ducati één van de meest indrukwekkende en technologisch geavanceerde superbikes ooit gebouwd: de Panigale V4…

 

Rij-indruk: Triumph Tiger 800 XR & XC

‘Twee in één’ is de idee achter het Tiger 800-platform van Triumph: neem een nagenoeg identiek kader en blok, mik er compleet verschillende vering, wielen en banden onder en lanceer meteen een dubbele aanval op de motormarkt. Met de update van zijn Tiger 800 voegt Triumph tevens een aardig shot botox toe aan de motorfamilie met de langstlopende avonturengenen op de aardknol.

 

Rij-indruk : Norton Commmando 961 Mk II California Ltd 50th edition

Dit jaar is het exact 50 jaar geleden dat Norton de allereerste Commando in productie nam, de productie ging namelijk in april 1968 van start. Om dat te herdenken, introduceert het in 2009 herboren Norton Motorcycles Co. een trio speciale Commando's. Naast gelimiteerde versies van de Commando 961 Sport en Café Racer doet er met de California nog een nieuwe variant z'n intrede.

 

Toeren: Van de Noordzee tot het Drielandenpunt

Februari is niet de meest aangewezen maand voor een motortripje. Grijze luchten en temperaturen beneden het aangename streepje hebben de bovenhand. De strakke wind biedt dan weer het voordeel dat de wolken af en toe worden weggewaaid en dat de polders in het zonnetje worden gezet. Om het in deze omstandigheden niet te ver te zoeken is een tripje langs onze noordgrens dan ook aangewezen.

 

Wereldreis: Een natje, een droogje, een boefje, een malloot.

Na ruim 5 maanden Zuid-Amerika staan wereldreizigers Tom en Caro op het punt om over te steken naar Midden-Amerika. Vanuit Ecuador zijn ze Colombia binnengereden. Sinds vorige week verblijven ze bij een heel leuke Colombiaanse familie in Cartagena. Enkel de beruchte Darien Gap, een strook van zo’n 30 kilometer ondoordringbare jungle vol bandieten, scheidt hen van Panama…

 

Lezers op reis: Van de Noordzee naar de Zwarte zee (2)

Zojuist heeft Dave zijn ‘compagnon de route’ van de eerste reisweek Wim uitgewuifd. Wim  vat de terugreis aan, Dave zal vanaf het topje van Kroatiê alleen doorstomen naar Bulgarije waar hij koste wat kost in de Zwarte Zee wil zwemmen. Een uurtje later stapt Dave vastberaden op de motor om dik 250 kilometer richting Split te rijden, de eerste stop op weg naar een verfrissende duik!

 

En verder:

- Rij-indruk: Suzuki GSX-S 125 en GSX-R 125

- Techniek: drie- en viercilinders

- Clubleven: Wat leeft er in Vlaamse motorclubs?

- Column Dolf Peeters

 

Het maartnummer van Motoren & Toerisme ligt vanaf donderdag 1 maart in de winkelrekken. Nog geen abonnement ? Bestel het maartnummer dan in onze tijdschriftenwinkel.be.

 

Facebook comments