Korte inhoud Motoren & Toerisme september 2017

De grote vakantie zit erop maar dat wil niet zeggen dat wij bij Motoren & Toerisme minder reislustig zouden zijn. Integendeel zelfs, ook deze maand schotelen we je weer een magazine vol tests, reizen en belevenissen voor. En dat over de hele wereld: van Limburg, over de Ardennen en Normandië, tot Zuidelijk-Afrika en de verzengende zoutvlakte van Bonneville! Ontdek de inhoud van het septembernummer hieronder. 

 

Kawasaki Ninja 650 Tourer Edition

De regen gutste met bakken naar beneden wanneer we in het Duitse Westerwald een Kawasaki Ninja 650 aan de tand gingen voelen. Zomerse buien waar je als motorrijder niet vrolijk van wordt, maar gelukkig is de Ninja 650 die op ons staat te wachten de nieuwe Tourer Edition. Die heeft halfharde zadeltassen met een inhoud van 19 liter, motorbescherming, een set knie- en tankpads en… een hoger windscherm.

 

Rij-indruk: Magni MV Agusta Storia

Als er één constructeur is die met recht en reden een retroversie van een bestaand MV Agusta-model mag uitbrengen, dan moet dat wel Moto Magni zijn. Met de Storia brengt Magni hulde aan één van de meest iconische sportmotoren van de voorbije eeuw, de in 1969 voorgestelde 750 Sport, als basis gebruikt men een gloednieuwe MV Agusta  Brutale 1090.

 

Vergelijkingstest 5 maxiscooters: BMW C 650 GT vs. Honda X-ADV vs. Kymco AK550 vs. SYM Maxsym 600i Sport vs. Yamaha TMAX

Het werd de hoogste tijd om eens te kijken wat er zoal te koop is in maxiscooterland. We haalden samen met een paar Nederlandse collega’s vijf maxiscooters in huis en wisten na een dagje toeren van Antwerpen naar Zeeland perfect hoe die modellen zich tot elkaar verhouden. We probeerden van elke scooter de sterke en minder sterke punten in kaart te brengen.

 

Muziekroute 5: Door Limburg naar Luik

Het Limburggevoel bestaat, het is wellicht sterker dan ooit. Elke rechtgeaarde Limburger, zowel in België als in Nederland, kent z’n volkslied ‘Waar in ’t bronsgroen eikenhout’ van voor naar achter en omgekeerd. Wij gaan voor deze muziekroute in Limburg op zoek naar nachtegalen in het bronsgroen eikenhout en eindigen onze rit in Luik, de vurige stede.

 

Vergelijkingstest: Kawasaki Ninja 650 Performance vs. Yamaha YZF-R6

Stel: je hebt sportieve aspiraties en wil een motor die dat gevoel zowel uiterlijk als qua prestaties kan waarmaken. Wij deden een dagje circuit met de Yamaha YZF-R6 als volbloed supersport en de Kawasaki Ninja 650 Performance als tweecilinder sporttouring. De Yamaha met een prijskaartje van net geen 15.000 euro, de Kawasaki met eentje van net geen 8.000 euro.

 

In 5 jaar tijd de wereld rond (8): Van de hel naar de hemel

Wereldreizigers Tom en Caroline hebben na 38.000 kilometer over asfalt, gravel, stenen, door zand, modder en water, officieel Afrika doorkruist. Vanop Cape Agulhas, het zuidelijkste puntje van Afrika lieten ze ons weten wat het continent de laatste maand nog voor hun in petto had, vooraleer ze doorreizen naar Zuid-Amerika.

 

Frankrijk in het spoor van nonkel Willem

Chris Wouters’ Nonkel Willem had in 1949 het nobele plan opgevat om in het spoor van de geallieerde soldaten hun veroveringsroute na te rijden, van aan de Normandische landingskusten tot helemaal in de Franse Alpen. Per fiets… Het leek Chris dan ook een goed idee om nonkel Willem zijn route nog eens af te leggen. Per motorfiets, welteverstaan…

 

Een dubbele Duc in Bonneville

De 47-jarige Mark Björklund is gebeten door de Bonneville-microbe. In 2012 brak hij voor de eerste maal een record tijdens de Bonneville Speed Trials. Björklund deed dat op een motorfiets die gebaseerd was op een Ducati Monster S4RS. In 2014 begon Mark aan de constructie van een nieuwe bolide om z’n kunstje te herhalen. Zowaar eentje met twee Ducati S4RS-blokken.

 

Classic racen in Gedinne

Voor vriend des huizes Wim kwam vorige maand een oude jongensdroom alsnog uit. Wim maakte namelijk z’n racedebuut met een klassieke Ducati tijdens de op het roemruchte stratencircuit van Gedinne. In het septembernummer vertelt Wim hoe hij de Belgian Classic TT beleefde.

 

 

Facebook comments