Korte Inhoud Motoren & Toerisme juni 2015

Het is uit! Het langverwachte juninummer van Motoren & Toerisme ligt vanaf vandaag in de betere krantenwinkel. De traditie wil dat het juninummer vergezeld wordt door de M&T Vakantiespecial en dat is dit jaar niet anders!

Spelen of studeren?

Iedereen met pubers in huis weet hoe lastig het vraagstuk ‘Wanneer mag de kleine spelen en wanneer moet hij huiswerk maken?’ is. Neem je die vraag evenwel als uitgangspunt voor de vergelijkingstest van de Kawasaki Z300 en de KTM Duke 390, dan kom je een stuk gemakkelijker tot de juiste conclusie van deze test. Ingeblikt onder een stralend Spaans zonnetje en vandaar bijzonder warm aanbevolen leesvoer!

 

 

Op noppenbanden Napoleon achterna

Op 18 juni zal het precies tweehonderd jaar geleden zijn dat de Fransen onder leiding van Napoleon strijd leverden met de geallieerden onder aanvoering van Wellington. Meer dan driehonderdduizend soldaten namen deel aan één van de belangrijkste veldslagen uit de geschiedenis. Wij haalden een Husqvarna FE 450 endurmotor op voor een vreedzaam off-road rondje rond Brussel met bijzondere aandacht voor de slagvelden rond Waterloo.

 

 

Reistest MV Agusta Turismo Veloce 800

Na de presentatie van de MV Agusta Turismo Veloce 800 vorige maand in Zuid-Frankrijk bleven we een klein beetje op onze honger zitten. Niet dat de motor ons tegenviel, maar de eerste echte MV toermotor sinds mensenheugenis verdiende meer dan een rij-indruk van vier pagina’s. Vandaar dat we besloten om een Turismo Veloce op te halen in de fabriek in Varese en de machine in twee dagen over secundaire dagen dwars door de Alpen terug naar België te rijden. 1.067 kilometer over héél gevarieerd terrein en in zeer uiteenlopende omstandigheden gomden de laatste vraagtekens bij deze motor weg.

 

Roadbook Rally 2015 Etappe 2

FN en Spa-Francorchamps zijn twee centrale begrippen in de Belgische motorgeschiedenis, twee begrippen waar we met onze Roadbook Rally 2015 dan ook niet omheen kunnen. Arno Jaspers stuurde op een Ducati Scrambler richting Luik om in een decor dat barst van het groen de tweede etappe van onze RBR in te blikken.

Facebook comments