Korte inhoud Motoren & Toerisme december 2017

Vanaf vandaag ligt de laatste Motoren & Toerisme van 2017 bij de krantenboer. In het decembernummer serveren we u opnieuw de gebruikelijke mix van tests, reportages en reisverhalen. Hieronder ziet alvast een kleine selectie uit ons ‘decembermenu’. 

 

Eicma Milaan: Al het motornieuws voor 2018

Elk jaar kan je begin november terecht op de EICMA in Milaan, ook wel eens de ’hoogmis van de motorwereld’ genoemd. Onze man liep er de voeten van onder zijn lijf en kwam terug met een pak foto’s, perskits én de nieuwe trends voor 2018. Wij noteerden alvast een meug naar middelgrote hoogpoters, een al dan niet turbogevoede ‘need for speed’ en blijvende aandacht voor de kleinere longinhouden.

 

Reisvergelijkingstest: drie sport-toerders

Kawasaki blies ondertussen zes jaar geleden eigenhandig het zieltogende segment van de sporttoerders nieuw leven in, meer bepaald met de Z1000SX. Het was wachten tot Suzuki en BMW in 2015 gelijktijdig mee op de kar sprongen, elk op hun manier weliswaar. We haalden de Kawasaki Z1000SX, de Suzuki GSX-S1000F en de BMW R 1200 RS en trokken ermee naar Wales om er een flink robbertje te vechten.

 

Rij-indruk: Ducati Monster 821

Op 24 oktober was het exact 25 jaar geleden dat de eerste Ducati Monster werd voorgesteld op de IFMA in Keulen. Een erg belangrijke datum voor Ducati, zo zou later blijken: tot op heden werden er liefst 323.000 exemplaren van de Monster verkocht. Wij trokken richting Rimini om er de neuwste telg binnen de Monster-familie - de herwerkte 821 – aan de melktandjes te voelen.

 

 

Rij-indruk: Suzuki GSX 250 R

De Suzuki GSX 250 R wordt door de PR-machine uit Hamamatsu omschreven als een Urban Athlete. ‘Urban’ omdat hij vooral inzetbaar is voor stadsverkeer en ‘Athlete’ omdat hij zich in dit stadsverkeer moet manifesteren als een vlotte kwartliter waarmee je altijd als eerste aan het volgend stoplicht bent. We trokken naar Nederlands Limburg om er uit te vissen of deze belofte ook wordt waargemaakt.

 

Toerroute: een kerstboom halen

Is de GPS opgeladen? Staat de route er op? Batterypack mee? Volgetankt?…  Het zijn slechts enkele puntjes op de checklist die we de avond voor elke motortrip plichtsbewust even doornemen.  Deze keer deden we het anders, zonder stress, puur à l'improviste. We vertrokken met slechts één doel voor ogen: we gaan op zoek naar een kerstboom om er de redactie mee op te fleuren!

 

Fabrieksbezoek: SWM

In 2013 kocht KTM de naam Husqvarna over van BMW, maar het eerste wat de oranjehemden deden was de deuren sluiten van de Husqvarna-fabriek in Varese. Die ging een klein jaar later met behulp van Chinees geld terug open, mét Husqvarna techniek, maar onder de naam van gevestigde offroad-waarde SWM. Want overnemer Shineray had dringend een imagebuilder nodig...

 

Toerroute: Modder vreten in Noord-FrankrijkIn tegenstelling tot wat sommige horrorverhalen doen geloven, zijn er ten zuiden van onze landsgrenzen wel degelijk een pak wegen waar je met hoogpoter offroad mag gaan zonder dat de boswachter aan ’t eind van het paadje met een kalasjnikov in aanslag staat om je bolide aan te slaan. De emoties die dag varieerden tussen ‘yiehaa’ en ‘hoowwww’ begeleid door de nodige portie ‘g*dvers’ en ‘p*tains’!

 

 

Kort Gegeard: Distinguished Gentlemen’s Ride

Eind september bleven lederen broeken en motorlaarzen in de kast liggen en bolde de voltallige motorwereld in maatpak en met opgeblonken laarsjes de wereld in om tijdens de Distinguished Gentlemen’s Ride aandacht te vragen voor prostaatkanker, mentale gezondheid voor en zelfdoding bij mannen, in samenwerking met de jullie vermoedelijk niet onbekende Movember Foundation. Jeeves, mijn snor!

 

Facebook comments