Korte inhoud: Motoren & Toerisme April 2018

Aan de vooravond van het lange Paasweekend (en voor sommigen de Paasvakantie), serveert de Motoren & Toerisme-redactie haar lezers een uitgebalanceerd menu van tests, reisverhalen en reportages. Wat mag u in het aprilnummer van Motoren & Toerisme verwachten?

 

Rij-indruk: BMW F 750 GS en F 850 GS

Exact één decennium na de lancering van de F 800 GS herzien ze in München hun succesvolle middenklasser. Herzien?  Na een ontwikkelingsproces van niet minder dan vier jaar pronken voortaan twee totaal nieuw ontwikkelde speelvogels in de showrooms van de Bayerische Motoren Werke: de F 750 GS en F 850 GS!

 

Rij-indruk: Yamaha MT-07

Ook Yamaha’s MT-07 was aan een op- of herwaardering toe. De MT-07 is een zeer belangrijk model voor het merk met de gekruiste stemvorken, zo blijkt uit de verkoopcijfers. Het was dus zaak om ervoor te zorgen dat de MT-07 de juiste aanpassingen kreeg om het succesvolle model nog succesvoller te maken.

 

Rij-indruk: KTM 790 Duke

Op het zonnige Gran Canaria kon worden uitgetest of de KTM 790 Duke zijn bijnaam ‘the scalpel’ met gepaste trots mag dragen. Een beter testtraject dan het uiterst bochtige en bergachtige binnenland van het Canarische eiland is er waarschijnlijk niet om aan de lijve te ondervinden hoe scherp de Duke nu werkelijk is geslepen.

 

Clubroute Challenge: De West-Flandriens (1)

Of het komt door het sappige taaltje, de recht-voor-de-raap mentaliteit of de jovialiteit van de lokale bevolking weet ik niet, maar ik vind het altijd prettig vertoeven in West-Vlaanderen. Op de eerste etappe van onze clubroutes banen we ons een weg van Ieper naar Kanegem, samen met vier leden van Moto-Club ’t Krabje, die de winnende route instuurden.

 

Wereldreis: Honden, ratten, paarden en lava

De oversteek van Zuid-Amerika naar Centraal-Amerika verliep niet meteen van een leien dakje,  het heeft dan ook bloed, zweet en tranen gekost om onze motoren eindelijk op Panamese bodem te krijgen. We hadden gehoopt dat de inspectie van de narcoticadiensten in Colombia een formaliteit zou zijn. Niks was minder waar…

 

Een motor huren in Andalusië

De jaarlijkse gezinsvakantie is voor velen hét lichtpunt van het jaar. Twee weken lang alle zorgen, vergeten onder een stralende zuiderse zon. Wel jammer dat je je trouwe tweewieler veertien dagen in de garage moet laten. Als je tijdens een beetje me-time toch wil genieten van een leuke motortrip biedt een huurmotor wellicht de oplossing.

 

Lezers op reis: Van de Noordzee naar de Zwarte zee (3)

In de vorige aflevering werd het uiterste reisdoel – De Zwarte Zee – bereik. Stilaan tijd om huiswaarts te keren dus. Eigenlijk moesten nog enkele plaatsen ten zuiden van Burgas bezocht worden, maar onderweg werd een hotelkamer geboekt in Plovdiv. Morgen wordt een dagje zonder bagage, gewoon wat spelen in de bergen.

 

Start it up! Wegwijs in bandenland

Voor een complete newbie is het gegeven ‘motorband’ erg simpel: zo ’n rubberslof is zwart en rond, and that’s it. De meeste motorrijders weten echter maar al te goed dat er meer aan de hand is bij het kiezen van een nieuw stel banden. Met deze gids erbij kan je een pak beter beslagen bij je dealer of bandenboer gaan aankloppen voor de juiste sloffen.

 

En verder:

Rij-indruk: Confederate FA-13 Combat Bomber

Rij-indruk: Honda X-ADV

Techniek: klepbediening

Clubleven: Wat leeft er in Vlaamse motorclubs?

Column Dolf Peeters

De ex-medewerker

(Re)start it up! Sarah

Strip Joe Bar

 

Het aprilnummer van Motoren & Toerisme ligt vanaf donderdag 29 maart in de krantenwinkel, of in uw brievenbus. Nog geen abonnement?  Koop het nieuwe nummer van Motoren & Toerisme dan  online in de tijdschriftenwinkel.be.

 

 

Facebook comments