Korte Inhoud Motoren & Toerisme 07/2017

Vanaf 29 juni ligt het julinummer van Motoren & Toerisme in de winkel. We reden met 5 motoren in zeven dagen onze eigen Tour de France, testten heel wat motoren, gingen eens horen bij Tom De Mits hoe het hem vergaat op zijn wereldreis en reden het derde deel van de muziekroute in Oost-Vlaanderen. Mocht je niet in de winkel geraken kan je het nummer ook kopen in onze webshop www.tijdschriftenwinkel.be

De Tour de France in het wiel van M&T

Ergens halverwege januari begon het idee te rijpen om eens met enkele hedendaagse toermotoren onze eigen Ronde van Frankrijk te rijden. Vier maand later stonden we met 5 motoren aan de start van onze Tour de France in Kortrijk met de bedoeling heel wat kilometers af te malen met een allegaartje gelijkgestemde zielen. Onze Franse avonturen lees je vanaf pagina 40.

Honda CB650F en CBR650F

We voelden begin april in Barcelona de Honda CB650F en CBR650F aan de tand. Twee heel degelijke viercilinder middenklassers die dit jaar van een flinke update werden voorzien. Beiden hebben 91 pk aan boord en wij visten uit wat dan wel de grote verschillen zijn tussen de CB en zijn broetje, de CBR

Kawasaki Versys-X 300

Kawasaki heeft met de Z300 en de Ninja 300 al twee lichte maar toch pittige tweecilindertjes in huis. Met de Kawasaki Versys-X 300 voegen ze dit jaar een lichte hoogpoter toe aan het gamma, zo kan een beginnend motorrijder direct op hoge stelten aan de slag. We gingen op het Waddeneiland Texel testen hoe volwassen de nieuwste spruit is.

Benelli TRK 502

Benelli, Italië’s oudste motorconstructeur kwam enkele jaren geleden in Chinese handen. De nieuwe eigenaars willen het merk terug nieuw leven inblazen met gunstig geprijsde motorfietsen tussen de 250 en 750cc. De Benelli TRK502 is zo’n leuk hoogpotertje dat aan die vereisten moet voldoen.

Yamaha X-MAX 300

Al in 2005 presenteerde Yamaha de eerste van ondertussen drie generaties X-MAX 250’s. Dit jaar werd het 250cc blok vervangen door een 300cc mono die 7 pk meer vermogen levert en op de koop toe drie kilo lichter is dan zijn voorganger. Hoe dit aanvoelt gingen we testen in het Italiaanse Firenze.

Muziekroute deel 3: Oost-Vlaanderen

Juli is de maand van de Gentse Feesten en het leek ons dan ook gepast om de start van de muziekroute voor dit nummer in Gent te leggen. We kwamen tot de constatatie dat er in Oost-Vlaanderen heel wat gefeest en gezongen wordt, maar met de regelmaat van de klok ook eens stevig wordt gevloekt.

Wereldreis: Salmonella, vliegen en flappentappen

Terwijl we met de redactie in La Douce France zaten waren Tom De Mits en echtgenote Caroline al zes maand bezig Afrika te doorkruisen. Een uitgebreid verslag van de belevenissen van deze twee wereldreizigers toont aan dat je van geen kleintje mag vervaard zijn om aan zo’n onderneming te beginnen.

Start to Enduro deel 3: Van het paadje

Het leeuwendeel van de motoren die je tegenwoordig tegenkomt, dendert over lange stelten over ons pokdalige Belgische wegdek. Maar eigenlijk zijn dergelijke hoogpoters er even goed op voorzien om ook offroad hun streng te trekken. Dat je dat beter niet zonder opleiding kan doen, konden we ontdekken tijdens deel drie van onze start-to-enduro: offroad met onze Triumph Tiger Explorer XRx Low!

Facebook comments