Kawaski officieel motorleverancier van Giro d'Italia

Dat Kawasaki de wielersport een warm hart toedraagt weten we al een tijdje. De ‘groenen’ leveren al jarenlang de officiële motorfietsen voor de Tour de France en voorzien daarnaast ook de Belgische Wielrijdersbond van volgmotoren.

 

Dit jaar zal Kawasaki ook opvallend aanwezig zijn in de Giro d’Italia, die van 6 tot 29 mei zal plaats vinden. Kawasaki levert een aantal speciaal uitgeruste Versys 650’s aan de Giro-organisatie. De samenwerking tussen Kawasaki en de Giro d’Italia werd gisteren met een ‘photo op’ op het circuit van Imola bezegeld. 

 

Monster Energy Kawasaki’s Jonathan Rea, de huidige leider in het WK Superbike, maakte er kennis met Damiano Cunego (Nippo-Vini Fantini). Cunego is een voormalig winnaar (2004) van de Giro d’Italia. Omdat Rea, als training, ook heel wat tijd op de koersfiets doorbrengt, reden beide enkele rondjes over de Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari (zoals het circuit van Monza voluit heet). Daarbij werden ze gevolgd door fotografen op de Giro-versie van de Kawasaki Versys 650.

Facebook comments