Inhoud Motoren & Toerisme 11/2017

Test: Harley-Davidson Softail-gamma 2018
Kwestie van zijn 115e verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, presenteert Harley-Davidson z’n Softail-gamma in de Barcelona: met de Low Rider, Fat Bob en Street Bob worden drie ex-Dyna’s toegevoegd aan de Softail-reeks, allen uitgerust met stijvere en lichtere frames die de forse koppelpieken van de Milwaukee-Eight 107- en 114-blokken aankunnen.

Dubbeltest: Ducati Scrambler Desert Sled en Ducati Scrambler Café Racer
Verrassing alom toen Ducati in 2015 aankondigde een compleet nieuwe markt te willen aanboren met de neoretro Scrambler-familie – een reïncarnatie van de Scrambler uit de jaren ‘70. Maar het bleek een instant schot in de roos. Wij gingen met de Café Racer en Desert Sled op pad om hen grondig aan de tand te voelen.

Rij-indruk: BMW K 1600 B
De typebenaming zegt al veel: dit is een K 1600 zoals die al sedert 2011 bij het grote publiek gekend is, zij het dan met een verlaagde achtersteven, andere koffers en een korter afgezaagd windscherm. Of dat volstaat om deze Beier het koosnaampje ‘Bagger’ op te spelden, dat gingen we een dagje uitproberen in de buurt van Spa.

Rij-indruk: Indian Scout
Amper een tiental dagen nadat we in de Triumphfabriek met de nieuwe versie van de Bonneville Bobber Black mochten kennismaken, werden we aan de zonnige Cote d’Azur opgewacht door een tiental Indian Scout Bobbers om er een hele dag mee aan de rol te gaan. Motorjeans aan, halfopen helmpje op de bol, een doorwaaijas om het lijf en hop, de baan op!

Minitrip: Door de Champagnestreek
Als je met een klassieke motor op stap gaat is het logisch om ook voor een klassieke bestemming te kiezen. Zo’n retro-naked houdt bovendien ook niet echt van lange snelwegetappes, dus het bereik  voor een reisuitstap blijft dan ook beperkt. Wij dus naar de Champagnestreek,  een golden oldie in het gamma ‘motorstreken voor niet-kilometervreters’.

Terug naar de heimat met de Triumph Tiger XRx Low
We hebben dit jaar heel wat kilometers afgemaald met de Triump Tiger XRx Low. Op onze laatste grote uitstap samen, namen we de hoogpoter mee naar zijn roots in Hinckley. Dat er in de Triumph fabrieken een heuse ‘Factory visitor experience’ geopend werd was alvast leuk meegenomen.

In 5 jaar tijd de wereld rond: Dag Afrika, hallo Zuid-Amerika
Negen maanden en 38.000 kilometer, zo veel was nodig om het continent Afrika te doorkruisen. Toegegeven, we hebben er slechts een deel van gezien, maar nu waren we toch stilaan toe aan iets anders. Die oostkust van Afrika, die verkennen we binnen een paar jaar wel. Nu moesten we eerst de grote plas over, richting Zuid-Amerika.

Muziekroute: De niet zo stille Kempen
De provincie Antwerpen was de laatste halte op onze muzikale tocht rond België. De grootste uitdaging was om het drukke verkeer in en rond de provinciehoofdstad zoveel mogelijk te vermijden. We trokken dus richting Kempen om voor eens en altijd uit te zoeken of het daar nu echt zo stil is als men altijd beweert.

Tests

Test: Harley-Davidson Softail-gamma 2018
Prototype: KTM 790 Duke
Dubbeltest: Ducati Scrambler Desert Sled en Ducati Scrambler Café Racer
Rij-indruk: BMW K 1600 B
Rij-indruk: Indian Scout Bobber

Toerisme

Met ‘neo-retro’s’ naar de Champagnestreek
Terug naar de heimat: Met de Triumph XRx Low naar Hinckley
Wereldreis Tom & Caro: Dag Afrika, hallo Zuid-Amerika
Muziekroute: De niet zo stille Kempen
Metropolis Minitrip: Parijs

Reportages

Reportage: Triumph Visitor Experience
Reportage: 20ste European Bike Week aan de Faaker See

En verder...

Voorwoord
Weetjes
Column Dolf Peeters
Column: Michael Van Peel
Kalender
Colofon
1Strip Joe Bar
 

Facebook comments