Inhoud Motoren & Toerisme 01/2018

De kerstperiode is het moment bij uitstek om je naar de winkel te reppen en het januarinummer van Motoren & Toerisme te scoren. Geen tijd voor een bezoekje aan de krantenwinkel, bestel de catalogus dan hier

Alle Motoren 2018

Uiteraard vind je bij het januarinummer traditiegetrouw de catalogus ‘Alle Motoren’, een onmisbaar overzicht van alle motorfietsen die in 2018 op de markt te vinden zijn. Telkens weer een huzarenstukje voor de redactie, maar na de afsluiting zijn we maar wat fier en tevreden om jullie deze bijbel te kunnen aanbieden. Helaas ligt bij het opstellen van zo’n lijvig boekwerk ook de zetduivel constant op de loer, en deze keer sloeg hij toe op de pagina’s met de importeursadressen. Meer bepaald de gegevens van KTM en Husqvarna werden daardoor verkeerd vermeld. Bij deze al meteen een rechtzetting. 

KTM- Sportmotorcycle Belgium
Rue des Poiriers 1

5030 Gembloux
België
T: +32 (0) 81 62 55 20
www.ktm.com

KTM-Sportmotorcycle Nederland
Postbus 68
6580 AB Malden
Nederland
T: +31 (0)24 343 7220
www.ktm.com

Husqvarna Motorcycles Belgium
Rue des Poiriers 1

5030 Gembloux
België
T: +32 (0) 81 62 55 20
www.husqvarna-motorcycles.com

Husqvarna Motorcycles Nederland
Postbus 68
6580 AB Malden
Nederland
Nederland
T: +31 (0)24 343 7220
www.husqvarna-motorcycles.com
 

Rij-indruk: Kawasaki Z 900 RS
Dat techniek en tijdloos design perfect hand in hand kunnen gaan, hebben ze bij Kawasaki goed begrepen. Eén van hun meest tot de verbeelding sprekende modellen die de tand des tijds spelenderwijs heeft doorstaan is de Kawasaki Z1 900 uit 1972. De nieuwe Z 900 RS moet een eerbetoon worden aan dit icoon, maar dan uitgerust met hedendaagse techniek.

Rij-indruk: Triumph Tiger 1200
Amper twee jaar nadat we de vorige versie aan de tand mochten voelen werden we alweer op ’t appel verwacht bij de mannen uit Hinckley. ‘Dat ze een volledig vernieuwde voor ons hadden’, klonk het. Een troonopvolger die tegemoet moet komen aan alle opmerkingen die Triumph sindsdien verzameld heeft: hij moest lichter, kwieker en comfortabeler worden…

Rij-indruk: Suzuki Burgman 400
De Burgman 400 werd geïntroduceerd in 1998 en met dit model boorde Suzuki meteen ook een nieuw segment aan, dat van de maxiscooters. Dat zorgde destijds voor heel wat wenkbrauwengefrons. Ondertussen zijn maxiscooters helemaal ingeburgerd en voor 2018 presenteert Suzuki een nieuwe Burgman 400 die tegelijk sportief en comfortabel moet zijn.

Bye bye stockpaardjes
in 2017 reden we op de redactie rond met enkele motoren die we een gans jaar lang aan de tand konden voelen. De Peugeot Metropolis, de Triumph Tiger Explorer 1200 XRx Low en de volledige BMW R nineT-reeks brachten ons overal waar we moesten zijn. Op goede en slechte dagen. De hoogste tijd om een eindbalans op te maken na heel wat kilometers motorplezier.

Wereldreis: TNT kopen en coca kauwen in Zuid-Amerika
“Het regent, en dat is verdorie lang geleden. De zoveelste ‘drache nationale’ is in volle gang en het is drukkend warm. Het zweet loopt over mijn rug naar beneden en ik heb vanmorgen mijn laatste onderbroek aangetrokken. We staan aan de rand van het immense Amazonewoud. ‘Regenwoud’ heet dat en het heeft zijn naam absoluut niet gestolen…”

Toerroute: Re-enactment in West-Vlaanderen
Toen Nick Jonckheere een tijd geleden een 1913 Rudge Multi aanschafte, vond hij in zijn archieven een advertentie die liet weten dat krek datzelfde model een gouden medaille had behaald in de Ronde van West-Vlaanderen anno 1913. Na wat verdere opzoekingen bleek die proef ook nog eens start en finish in Oostende gehad te hebben, op slechts een boogscheut van zijn thuis. Herdoen dan maar, zeker?

Lezers op reis: Bulgarije, zoeven rond de Zwarte Zee
Oorspronkelijk planden drie vrienden een motorvakantie in Frankrijk maar Filip de Loof wou het iets verder zoeken. Zijn oude droom om ooit eens met de moto naar de Zwarte Zee te rijden stak terug de kop op, de kaarten van Frankrijk vlogen in de kast en het drietal zette koers naar Bulgarije: Zwarte Zee, here we come!

Clubleven: Wat leeft er in de Vlaamse toerclubs?
Het felst kloppend hart van het Vlaamse motorleven vind je wellicht terug in de talloze motortoerismeclubs. In quasi elke gemeente is er wel een groepje motards dat elke zondag samen de hort op gaat. Wij willen in onze nieuwe rubriek ‘Clubleven’ polsen naar de leukste verhalen over markante mensen en machines die in deze motorclubs te vinden zijn.

En veel meer… hieronder alles op een rijtje

Tests

Rij-indruk: Kawasaki Z 900 RS
Rij-indruk: Triumph Tiger 1200
Rij-indruk: Suzuki Burgman 400
Conclusie langeduurtest: Bye Bye stockpaardjes
Rij-indruk: Vespa 300 Sei Giorni

Toerisme

Wereldreis: Zuid-Amerika
Toerroute: Re-enactment in West-Vlaanderen
Lezers op reis: Bulgarije
Aankondiging: M&T’s Clubroute Challenge

Reportages

Populariteitspoll modellen 2018: de winnaars
De nieuwe Royal Enfields 650: Bonnie-beaters?
Techniek: de ééncilinder
Alles over motorrijden Warme handen
Clubleven: Wat leeft er in Vlaamse motorclubs?
Kort gegeard: Superbiker in Mettet

En verder

Voorwoord
Weetjes
Column Dolf Peeters
Achteruitkijkspiegel: ex M&T-medewerkers aan het woord
Kalender
Colofon
Strip Joe Bar

Facebook comments