Industrienieuws: Touratech in zwaar weer

Touratech snakt naar financiële ademruimte. Vorige week werd de Duitse specialist in reis- en allroad-accessoires officieel insolvent verklaard. Met andere woorden: Touratech heeft betalingsproblemen. Die betalingsproblemen zouden in de eerste plaats op facturen van leveranciers en dienstverleners slaan. De circa 400 werknemers van Touratech zouden nog wel betaald geweest zijn.

 

Op donderdag 10 augustus werd Touratech officieel insolvent - te vergelijken met de Belgische WCO-regeling - verklaard. Daarbij werd, Dr. Dirk Pehl, een handelsjurist van het gespecialiseerde advocatenkantoor Schultze & Braun, aangesteld als curator.In een persbericht van Schultze & Braun stelt Pehl dat hij zich eerst gaat informeren over het functioneren van Touratech en dan de saneringsmogelijkheden zal bekijken. Noch voor het gerechtelijk akkoord officieel werd was Touratech al met een saneringsplan in de weer. Voorlopig zet Touratech z’n bedrijfsactiviteiten echter verder.

 

In het persbericht van Schultze & Braun wordt ook de oorzaak van Touratechs betalingsproblemen aangehaald. Alles zou begonnen zijn met de vertragingen die gepaard gingen met Touratechs nieuwe bedrijfspand. Dat nieuwe bedrijfspand kwam er door de grote vraag naar Touratech-producten. De vertragingen bij de bouw ervan lieten zich echter ook voelen bij de productie en levering van Touratech-producten en zouden op die manier de cashflow van het bedrijf flink afgeremd hebben.

 

Facebook comments