Industrienieuws: Brembo bouwt Carbon-fabriek in Curno

Tekst: Bart Jacobs

Bron: persbericht Brembo

Foto's: Brembo

 

Het was Alberto Bombassei, de voorzitter van Brembo's raad van bestuur, die vorige week de eerste spadesteek gaf voor de bouw van een nieuwe fabriek in Curno. Die fabriek moet het paradepaardje van Brembo worden en zal volledig instaan voor de productie van koolstofvezel componenten voor competitiedoeleinden.

 

Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van koolstofvezel remblokken en remschijven. In de volledige nieuwe fabriek worden alle koolstofvezel componenten voortaan onder één en hetzelfde dak gefabriceerd. Het nieuwe gebouw is een aanvulling op de reeds bestaande infrastructuur van Brembo in Curno, waar het bedrijf nu al remcomponenten voor de racerij ontwikkeld en afwerkt.

De oppervlakte van de nieuwe fabriek zal zo'n 7.000 vierkante meters bedragen. Daarbovenop komen nog eens 10.000 vierkante meters voor groene ruimtes, parking, logistiek en opslag. De vooropgestelde opleveringstermijn van de nieuwe fabriek is eind 2018. De fabriek moet volledig operationeel zijn tegen eind 2019.  

 

Brembo zal in de 'carbonfabriek' semi-afgewerkte koolstofvezel remschijven en - blokken gaan produceren. Deze zullen verschillen van de koolstof-keramische remschijven voor supercars, die het merk nu reeds in z'n fabriek in Stezzano en in Duitsland vervaardigd. De nieuwe productiefaciliteit zal op zijn beurt zo ingericht worden dat  ze de topteams uit de belangrijkste motorsportdisciplines, en dan in de eerste plaats de Formule 1 en MotoGP, van remcomponenten kan voorzien.

 

Facebook comments