Het verlanglijstje: 5 Honda funmachines

Foto's: American Honda, Red Moto

Tekst: Bart Jacobs

 

In Het Verlanglijstje gaan we op zoek naar de funmachines van een constructeur. Naast straatmotorfietsen bieden heel wat constructeurs, of het concern waarin die constructeur vervat zit, ook nog een heleboel andere voertuigen waar je plezier mee kan beleven aan. 

 

5. Ridgeline RTL-E

In de Benelux zal je hem (wellicht) nog niet tegengekomen zijn maar in Noord-Amerika zie je hem wel: Honda's Ridgeline pick-up. De Ridgeline heeft een basismotor: een 3.5 V6 die 280 pk produceert. De double cab 'truck' biedt plaats aan vijf mensen en in de 'flat bed' laadbak kan je één van de overige funmachines uit dit lijstje vervoeren.

 

4. Honda TRX250X

Ook deze TRX250X moesten we in de Amerikaanse Honda-catalogus gaan zoeken. Sinds begin dit decennium worden er immers geen Honda quads meer verdeeld in Europa. De TRX250X is een lichte viertakt sportquad voor recreatief gebruik. Een pure funmachine dus ipv een competitiebeest. American Honda heeft ook nog een aantal zwaardere 'utilitaire' quads in de catalogus staan maar aangezien het hier om funmachines gaat verkozen we de TRX250X

 

3. Honda Marine BF250

Net zoals de andere drie Japanse constructeurs heeft ook Honda een 'Marine'-afdeling. Tot en met 2009 bouwde die ook nog waterscooters maar anno 2018 ligt de focus volledig op outboard-motoren. De BF250 is momenteel de krachtigste outboard-motor in het Honda Marine-gamma. De 3583cc metende V6 produceert een piekvermogen van 250 pk aan 5.800 opm. Wie aan één zo'n BF250 nog niet genoeg heeft, kan nog altijd een tweede aan z'n boot(je) hangen!

 

2. Red Moto CRF450RX

Deze Supermoto-versie van Honda's CRF450 zal je tevergeefs in een Honda-catalogus zoeken. De machine wordt immers door de Italiaanse specialist Red Moto gebouwd, op basis van het 2018-model van Honda's crossmotor. De CRF450RX is straatlegaal en wordt ook in België geïmporteerd (door JMG Racing). Meer info op www.jmgracing.be

 

1. Honda RC213V-S

In de Verenigde Staten is Honda's RC213V-S nog steeds te koop. De eind 2015 gelanceerde RC213V-S is de straatversie (vandaar de S achteraan) van Honda's RC213V MotoGP-machine. Dat deze V4 aangedreven machine meer is dan een 'gewone' superbike mag wel duidelijk zijn. De Engelse Honda-dealer Padgett's zette de machine zelfs voor de Nieuw-Zeelandse veteraan Bruce Anstey, in tijdens de Isle of Man TT. Met een standaardvermogen van 160 pk lijkt de RC213V-S in eerste instantie teleur te stellen qua prestaties. Maar het 'lage' vermogen was het resultaat van de straathomologatie. Wie met deze pseud-MotoGP-machine het circuit opgaat kan de racekit monteren waardoor het vermogen stijgt tot 215 pk! We nemen aan dat de meeste RC213V-S vooral als circuitmotor worden ingezet. Hoeveel exemplaren van de RC231V-S er nog in het 'warehouse' van American Honda staan, én hoeveel zo'n machine dan moet kosten, is niet duidelijk.

 

 

Facebook comments