Het blijft stormen in hoogpoterland.

Nog maar net gooide BMW z’n nieuwe R 1250 GS in het strijdperk, of de eerste nieuwe uitdager recht al de rug en de lange veerpoten. Ducati heeft met de Multistrada al een tijd een troonpretendent in huis, maar tot op heden kon die de koning nog niet echt bedreigen. De Multistrada 1260 Enduro, moet daar nu verandering in brengen. Een verdict zal pas vallen na een rechtstreeks duel, maar na de eerste intensieve rijtest blijkt wel dat de Italiaan goed gewapend aan de start komt. 

Ducati nodigde ons uit in een omgeving een koning waardig. In de heuvels rond Florence heeft de familie Frescobaldi een aantal kaste- len en wijndomeinen in de portefeuille. Het is in een van die indrukwekkende stulpjes dat de verzamelde pers als eerste mag proeven van de nieuwe En- duro versie van de Multistrada. De locatie is allerminst lukraak gekozen, want het is ook vanuit dit kasteel dat Duacti zijn offroad rijopleidingen organiseert in de DRE Enduro Academy. De praktische tips en het oefenterrein komen tijdens de testdag goed van pas, en ze helpen om mee te bewijzen dat waar er een wil is, ook een weg is, zelfs als er eigenlijk geen weg is. 

Dit en meer over de hoogpoter in het nieuwe nummer van Motoren & Toerisme. Ga snel naar uw lokale krantenwinkel of naar Tijdschriftenwinkel.be

 

Facebook comments