Galerij: Vanderheide V4

Koolstofvezel is anno 2017 hét materiaal van hét moment - kijk maar naar de skeletten en jasjes van zowel de Ducati 1299 Panigale Superleggera en de BMW HP4 Race. Niettemin maakte de in Nederland ontwikkelde VanderHeide V4 reeds vorig jaar eerder z'n publiek debuut dan voorgenoemde heerschappen, en wel op het Festival of Speed in Goodwood. De donkere, dreigende VanderHeide combineert een vrij bizar ogende voorpartij met het blok uit de Aprilia RSV4 en een chassis uit koolstofvezel. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat onze Alan Cathcart onder de indruk was van deze motorfiets...

 

Tekst: Alan Cathcart/BJ

Foto's: Kel Edge & Studio Target Press

En dan te bedenken dat de creatie van de broers Sjors en Rolf van der Heide eerst niet eens op de gastenlijst van het Festival of Speed stond. "We hadden geen uitnodiging maar we zijn er toch naar toe gegaan in de hoop dat de motorfiets ons toegangsticket zou zijn", zegt Sjors. "Op maandag legden we de laatste hand aan de afwerking van de motorfiets en op donderdag stonden we voor de toegangspoort tot het domein van Goodwood. We vroegen om ons binnen te laten. We bleven proberen en uiteindelijk kregen we de verantwoordelijken voor de motorfietstentoonstelling te pakken. Toen we hen de motorfiets toonden, ging de toegangspoort meteen open voor ons. Andere exposanten zoals Keanu Reeves - met de Arch KR1 GT - moesten plaats maken voor ons."

 

Wat de Vanderheide V4 zo speciaal maakt dat zelfs Keanu Reeves en z'n Arch KR1GT er plaats voor moesten ruimen, lees je in het oktobernummer van Motoren & Toerisme. Bekijk de Vanderheide V4 alvast in de galerij hieronder. 

 

 

Facebook comments