Future Metal: Honda Bulldog

Vorige week kon je op deze site al lezen dat Honda twee nieuwe conceptmodellen - de CRF250 Rally en de SFA roadster  - naar de Osaka Motor Show zou meebrengen. Op de Show zelf pakte Honda nog uit met een derde, compleet nieuw conceptmodel: de Bulldog.

 
De Bulldog is zeker geen slecht gekozen benaming voor deze ietwat eigenaardig ogende motorfiets. Klein, gedrongen en met een snoet die op de een of andere manier toch aan een bulldog doet denken. 
 
We mogen de Bulldog wellicht zien in Honda's lange traditie van mini-bikes. Zo heeft de Bulldog slechts 15" wielen waardoor hij een laag zwaartepunt krijgt. Dat resulteert onder andere in een zadelhoogte van 730 mm. De machine wordt aangedreven door een paralleltwin blok van 399 cc. 
 
Honda noemt de Bulldog een 'next era-concept' en een motorfiets die zowel in de stad als op het platteland tot z'n recht moet komen. De Bulldog is blijkbaar ook reislustig. Dat blijkt uit een bagagerek achteraan dat volgens Honda bedoelt is voor camping-doeleinden. Daarnaast, en dat is vrij innovatief, beschikt de Bulldog ook over opbergvakken aan weerszijden van de tank. Moeders' mooiste is de Honda Bulldog zeker niet, maar net zoals de hond straalt deze machine nu al karakter uit. 
 
Laat ons hieronder weten wat jullie van de Bulldog vinden...

Facebook comments