Energica wordt motorleverancier van Moto-e World Cup

De Italiaanse constructeur van e-motoren Energica is door MotoGP-promotor Dorna uitgekozen als officieel motorleverancier van de motorfietsen voor de FIM Moto-e World Cup. Dit nieuw elektrisch kampioenschap zal vanaf 2019 deel uitmaken van het voorprogramma van de MotoGP. 

Dorna’s keuze voor Energica als officieel leverancier voor de FIM Moto-e World Cup is een behoorlijke tegenvaller voor de Belgische constructeur Sarolea. Ook Sarolea nam deel aan de tender die de FIM en Dorna hadden uitgeschreven om een officiële racemotor voor de Moto-e World Cup te vinden. 

We zijn trots om uitgekozen te zijn door Dorna en we willen ons volop voor dit project engageren” zei Livia Cevolini, de vrouwelijke CEO van Energica Motor Company S.p.A.Het was de passie voor motoren, die ons naar hier, het kloppende hart van de Italiaanse auto-industrie, Modena, bracht.  Energica heeft een achtergrond in de racerij en onze passie voor de sport is dan ook nooit getaand. Moto-e is dus een project dat ons uitstekend past. Dit is immers waar we al sinds onze jaren in de racerij op gehoopt hadden. Nu kan, dankzij Dorna en z’n unieke en lange ervaring, alles op een professioneel niveau beheerd worden.

FIM-voorzitter, Vito Ippolito zei het volgende over de deal met Energica: “De FIM is heel blij dat het de ontwikkeling van nieuwe technologieën kan ondersteunen, de nieuwe FIM Moto-e World Cup is daar een voorbeeld van. Energica heeft bewezen dat het een betrouwbare en ervaren leider in z’n sector is.  Voeg daarbij de niet te onderschatten steun van Dorna en we zijn gegarandeerd op weg naar een succesvolle toekomst voor dit kampioenschap.”

Facebook comments