EICMA-primeur: Harley-Davidson

Slechts één echte nieuwigheid bij Harley-Davidson in Milaan, de Sport Glide. De Sport Glide maakt deel uit van de afgelopen zomer voorgestelde Softail-familie. Het is een beetje de Dr. Jeckyll en Mr. Hyde onder de motorfietsen. Die dualiteit is te danken aan de aanpasbaarheid van de Sport Glide. De ene moment is hij een brave toer-bagger met windscherm en zijkoffers, maar in een handomdraai verandert hij in een agressieve cruiser

Aangedreven door Harley’s Milwaukee-Eight 107 V-twin blok (van 1745cc) is de Sport Glide voorzien van een 43mm upside-down voorvork en een instelbare (qua veervoorspanning) hydraulische achterschokbreker. De machine is naast de iconische Daymaker-koplamp ook uitgerust met andere LED-verlichting. Qua rijhulpmiddelen is de Sport Glide voorzien van ABS en een cruise-controlesysteem. Dat laatste gebeurt via het ride-by-wire-systeem.

 

Met een lage zithoogte van 653mm is de Sport Glide een erg toegankelijke motorfiets. De Harley staat vooraan op een 18-duims Michelin Scorcher 31 voorband, achteraan is dat een 16-duims exemplaar van hetzelfde type. De Michelins schoeien Mantris velgen.

De Harley-Davidson Sport Glide komt in de volgende kleuren: Vivid Black, Twisted Cherry, Silver Fortune.

Facebook comments