Duitse politie plant snelheidscontroles in Nordeifel

Tekst: Bart Jacobs

Foto: BMW Motorrad/Polizei NRW, Nationalpark Eifel

 

Voor veel Belgische en Nederlandse motorrijders ligt de Nordeifel relatief dichtbij. De streek tussen Monschau en Simmerath is vanoudsher populair bij dagjestoeristen uit de Lage Landen. Maar het motortoerisme staat onder druk in de Eifel. Twee weken geleden voerde de Politie van Aken ook al fors controles uit in de regio. Voor komend weekend worden nieuwe snelheidscontroles aangekondigd.

 

Zo zal er op zaterdag 5 mei op overdreven snelheid gecontroleerd worden in de buurt van Simmerath en dat op de L 166, de B 266 en de B 399.  Bovendien zal de Akense politie ook snelheidscontroles op de B 258 in Monschau uitvoeren. Ook zondag is Simmerath aan de beurt en wordt er opnieuw op de L 166, de B 266 en de B 399 op snelheid gecontroleerd. Tegelijkertijd wordt er zondag ook in het nabijgelegen Stolberg op de Jägerhausstrasse gecontroleerd.

Geluidsmeters zoals deze bij Simmerath moeten motorrijders aanzetten tot het maken van minder 'lawaai' in de Eifel.

 

Dat de Akense politie vooral tijdens de weekends in landelijke gebieden op snelheid controleert, heeft alles te maken met een verhoogde gevoeligheid omtrent motorrijden in Nordrhein Westfalen.  Niet alleen wordt in het Bundesland dit jaar gehamerd op een verhoogde verkeersveiligheid voor motorrijders – met behulp van snelheidscontroles – ook het motorgeluid ligt er onder vuur. Zo werd er midden april in de buurt van Simmerath, op de B 266, een geluidsmeter in gebruik genomen. Die moet vooral motorrijders tot minder geluidshinder aanmanen.  De geluidsmeters zullen op meerdere plaatsen in de Eifel geïnstalleerd worden.

Facebook comments