De Clubman: Ivan Vanelslander, MTC Vrijbos, Houthulst

Al jaren probeert Ivan Vanelslander wekelijks aan de start van een toerrit te verschijnen. Telkens in naam van zijn club, MTC Vrijbos, telkens ook om zijn eigen kilometerstand in het clubkampioenschap een beetje op te vijzelen. Ivan hanteert hierbij één gouden regel: zo vroeg mogelijk starten om in de namiddag rond een uur of twee thuis te zijn. Het leven is namelijk meer dan motorrijden alleen, er moet nog een beetje tijd overblijven om iets te doen met zijn grootste liefde, zijn vrouw.

 

Tekst en foto’s: Jochen Scheire

 

Ik spreek met Ivan af op een vrijdag en word vriendelijk gevraagd om kort na de middag te komen voor het interview, zo blijft er nog tijd over voor het wekelijkse winkeluitstapje met vrouwlief, gevolgd door een hapje en een drankje. “Hij ligt onder de sloef!” hoor ik menig lezer al dan niet hardop denken, maar zo zou ik het zeker niet zien. Ivan begrijpt als geen ander dat je de kerk in het midden moet houden, in zijn het geval het midden tussen zijn geliefde motorclub en zijn geliefde echtgenote.

 

Lees het volledige portret van clubman Ivan in het maartnummer van Motoren & Toerisme. Heb je nog geen abonnement? Neem dan nu een abonnement of koop het maartnummer via tijdschriftenwinkel.be

Facebook comments