Clubroute Challenge: West-Vlaanderen

 

 

Of het komt door het sappige taaltje, de recht-voor-de-raap mentaliteit of de jovialiteit van de lokale bevolking weet ik niet, maar ik vind het altijd prettig vertoeven in West-Vlaanderen. Op de eerste etappe van onze clubroutes banen we ons een weg van Ieper naar Kanegem, samen met vier leden van Moto-Club ’t Krabje, die de winnende route instuurden. We rijden de route op de eerste lekkere dag van het jaar, bij een graadje of 15 onder een volle zon. Dat ook de vier krabjes het sappig taaltje spreken, joviaal en recht voor de raap zijn, zorgt ervoor dat de dag op voorhand al niet meer stuk te krijgen is.

 

Tekst: Jochen Scheire         

Foto’s: Jorn Urbain

 

 

De Menenpoort in Ieper vormt het decor voor de start van de route. Ik heb me echter voorgenomen om het oorlogsverleden van de provincie te laten rusten. Door de vele herdenkingen aan de Eerste Wereldoorlog is het ons onderhand een beetje beu om telkens als we in West-Vlaanderen zijn obligate fotootjes te nemen bij oorlogskerkhoven en nog maar eens te denken aan de vele soldaten die hier in het slijk hebben gestreden voor onze vrijheid. Tonnen respect, dat wel, maar West-Vlaanderen heeft vast meer te bieden.

 

De GPS-track van deze clubroute vind je in onze Roadbook-sectie.

 

Lees de volledige versie van dit artikel in het aprilnummer van Motoren & Toerisme. Nog niet geabonneerd? Koop het aprilnummer dan los via www.tijdschriftenwinkel.be

 

 

Facebook comments