Clubmotor: De Royal Enfield Classic 500 van Pierre Kennes

De Royal Enfield Classic 500 van Pierre Kennes is een motor waar een flink stuk voorgeschiedenis aan vasthangt. Meer dan 50 jaar geleden stak het motorvirus bij hem de kop op en van dan af was het al (offroad)rijden wat de klok sloeg. Eerst puur motorcross, later enduro met een Belgische titel in 1984 als topmoment.

 

Tekst: Dirk Gossye

Foto’s: Jochen Scheire

 

Tijdens een hartige babbel in Pierres fraaie tuin wordt me duidelijk waar het wat rare mailadres met daarin ‘dakarboy’ verwerkt vandaan komt. In 1986 en ’87 nam hij immers deel aan de toen al wereldvermaarde woestijnrally aan boord van een KTM (de 28 liter grote benzinetank ligt overigens nog altijd bovenop de kast waar Pierre al zijn archieven bewaart). Als mecanicien van opleiding bleek Pierre één van de meest zelfredzame rijders van het parc fermé en dat trok de aandacht van het Nederlandse KTM-team dat ‘m in de daaropvolgende edities op sleeptouw nam als mecano.

 

De volledige versie van dit verhaal lees je in het aprilnummer van Motoren & Toerisme. Nog geen abonnement? Koop het nieuwe nummer van Motoren & Toerisme dan in onze tijdschriftenwinkel.be.

Facebook comments