CHiPs op zijn Vlaams

Sommige motoren hebben zo’n knotsgekke geschiedenis achter de rug dat je ze niet eens zelf zou kunnen verzinnen. De rasechte politiemotor van Jean-Paul Wille - ‘Jie Pie’ voor de vrienden - is er zo één. Een Honda CB750P uit 1977 die een bewogen leven achter de rug heeft.

 

Tekst & foto’s: Patrick De Smet

 

Jean-Paul reed bij wijze van spreken met de motor van zodra hij zij evenwicht kon bewaren. Gestart op een kleine brommer, daarna meteen op een BSA 600cc beland.  Vervolgens jarenlang met een Honda 250cc het Vlaamse land afgeschuimd als ‘depanneur telefonie’, maar dan kwam het bekende huisje-tuintje-boompje verhaal. De motor verdween dus voor enkele jaren uit het gezichtsveld. De microbe bleef echter sluimeren tot een vriend met het nieuws op de proppen kwam dat hij nog een oude Honda politiemotor had staan. Die bleek verrassend origineel, verkeerde nog in rijdende staat en de koop was dus snel beklonken.  

 

Lees de volledige versie van dit verhaal in het maartnummer van Motoren & Toerisme. Nog geen abonnement? Abonneer je dan nu en bestel het maartnummer via onze tijdschriftenwinkel.be.

 

Facebook comments