BMW presenteert GS Trophy 2018

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: BMW Group Press

 

Liefhebbers weten het, om de twee jaar organiseert BMW z’n GS Trophy. Aanstaande juni is het weer zover, dan trekt BMW met de GS Trophy naar Mongolië. Het Centraal-Aziatisch land is met een oppervlakte van 1.5 miljoen vierkante kilometer ongeveer driemaal zo groot als Duitsland! Bovendien is het met een bevolking van net 3 miljoen inwoners ook nog eens erg dunbevolkt. Een ideale setting dus voor een evenement als de BMW GS Trophy dat best wat ruimte kan gebruiken. 

De GS Trophy zal zich in Mongolië voornamelijk op een hoogvlakte, met een hoogteligging variërend tussen de 1000 en 1500 meter boven de zeespiegel, afspelen. De deelnemers mogen bovendien ook heel wat tegenkanting van de elementen verwachten. Ondanks dat Mongolië,  met 250 zonneschijndagen per jaar, één van de zonnigste landen ter wereld is, wordt de kans op regenweer groot. De zomer is namelijk het regenseizoen in Mongolië! De temperatuur kan er schommelen van een 25°C overdag tot ca. 0°C ’s nachts. Bovendien kunnen ook harde wind en zandstormen roet in het eten gooien. 

De deelnemers aan de BMW GS Trophy zullen in Mongolië een erg gevarieerd terrein voor de wielen krijgen. De route van de GS Trophy zal over bergen, door kloven maar ook over de steppe en door de woestijn leiden. De editie 2018 van de BMW GS Trophy begint op 1 juni met de aankomst van de deelnemers in het hoofdkwartier van de evenement. Vanaf 3 juni start de eigenlijke wedstrijd om op 10 juni afgesloten te worden. 

Meer informatie over de editie 2018 van de BMW GS Trophy vind je op www.gstrophy.com

Facebook comments