2018 wordt feestjaar voor Ducati Monster

2018 wordt een feestjaar voor Ducati, niet alleen vanwege de lancering van de gloednieuwe Panigale V4 maar vooral omdat de Monster volgend jaar 25 kaarsjes uitblaast. Een kwarteeuw vieren is niet elk motormodel gegeven en dus mogen we terecht zeggen dat de Monster een iconische status heeft bereikt. Dat heeft de motorfiets, die oorspronkelijk door Miguel-Angel Galluzzi vormgegeven werd, ook aan z’n economische impact te danken. De Monster is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot Ducati’s ‘cash cow’. Meer dan de helft van alle motorfietsen die Ducati in de afgelopen kwarteeuw aan de man (of vrouw) bracht waren Monsters.

 

Ducati viert de 25e verjaardag van de Monster tijdens de 10e editie van de Sunday Ride Classic, een van de grootste motorevenementen van Frankrijk. De Sunday Ride Classic zal op zaterdag en zondag 24 en 25 maart op het circuit van Le Castellet, nabij het Zuid-Franse Toulon, plaatsvinden. 

 

De Monsters worden gegroepeerd per familie, in functie van de bouwjaren, carburator of injectie, Desmodue of Desmoquattro,.... Na te zijn geclassificeerd, gegroepeerd en geteld, zullen al deze kleine of grotere "Monsters" het circuit inpalmen voor een unieke optocht. Ze zullen twee rondjes op dit mythische circuit maken en zullen ook de kans krijgen om het nieuwe 5,8 km lange parcours te ontdekken dat is aangepast om de terugkeer van de F1 mogelijk te maken.

 

Het record dat gebroken moet worden is dat van 2008 dat tot nu toe werd gehouden door Belgische fans onder leiding van Mario De Witte met de Monster Owners Belgium. 402 Monsters reageerden op de oproep. Alle Monster eigenaren worden dus verwacht en dit is ook de gelegenheid om onze Spaanse, Duitse, Zwitserse, Belgische, Nederlandse, Engelse en natuurlijk Italiaanse vrienden te vertellen dat er genoeg ruimte is om ze te verwelkomen. Verplichte inschrijving op Ducatinortheurope.be.

 

Alle inlichtingen en informatie over het inschrijven vindt u hier.  

Facebook comments