Video: Giacomo Agostini op het Festival of Speed

Afgelopen weekend vond een van de jaarlijkse hoogtepunten van het auto- en motorsportseizoen plaats: het Festival of Speed in Goodwood. Zeg maar dé hoogmis voor Petrolheads! En zoals de traditie het wil werd er weer een heel blik racelegendes opengetrokken.


Met de MotoGP-jongens aan de slag op de Sachsenring lag de nadruk dit jaar bij de Superbikes en de legendes. Naast een schare hedendaagse vedetten uit het WK Superbike en het  BSB zakten er ook een aantal toppers van weleer naar Goodwood af. 

 


Onder hen ene Giacomo Agostini. In de jaren' 60 en '70 was Agostini wat Rossi nu is voor de GP's: de absolute vedette. Agostini won tijdens z'n carriere 122 GP's wat dan weer in 15 wereldtitels resulteerde. Destijds was het niet ongebruikelijk dat rijders in een GP-weekend in twee of drie klassen uitkwamen.  Een week nadat hij 'onze' Bikers' Classics met z'n aanwezigheid had vereerd, kachelde de pas 71 geworden Agostini over Goodwood. Z'n run, met de al even legendarische MV Agusta driecilinder, op de fameuze 'Goodwood hill climb' zie je in de video hieronder. Zet vooral ook de volumeknop van je computer wat hoger want het geluid van de MV Agusta Tre blijft fenomenaal!

Facebook comments