Unieke locatie om je rijvaardigheden bij te schaven

In maart start het motorseizoen traditioneel en dat geldt ook voor de rijopleidingen van Aktief. Ontdek het programma voor 2013.

 

In 2013 focust Aktief zich volledig op defensieve rijopleidingen.  Naast een initiatie en
basisopleiding
biedt Aktief ook andere defensieve rijopleidingen. Zo kan je bij Aktief terecht voor opleidingen voor gevorderden of bochtentechniek. Motorrijdersters kunnen terecht tijdens de specifiek op hen gerichte damesdagen.Met het oog op de start van een nieuwe lessenreeks kozen de mensen van Aktief er voor de rijopleidingen voortaan te centraliseren op de terreinen van het VerkeersOpleidingsCentrum (VOC), gelegen aan de Kleine Pathoekeweg te Brugge. De reden voor die beslissing is simpel: het VOC beschikt over een unieke trainingsinfrastructuur die haar gelijke niet kent in Vlaanderen.

De totale oppervlakte van het terrein bedraagt net geen 3 hectare en biedt aan de cursisten een afgesloten oefenterrein waar alle mogelijke verkeerssituaties in optimale en veilige omstandigheden kunnen worden nagebootst. Het is als volgt opgebouwd:

- een buitenomloop met een 5 meter brede rijbaan

- een variabele bochtencombinatie + een rotonde met een diameter van 55 meter

- een helling met variabele hellingsgraden

- twee slipvloeren

- een waterbak in een bocht

- een kasseistrook aangelegd in een verkanting


Wil je één van de cursussen van Aktief volgen, dan volstaat het de site www.aktief.be te raadplegen om het aanbod, de prijzen en de exacte data te weten te komen. Ook inschrijven die je via de website van Aktief , waarna het Aktief-team je binnen de kortste keren laat weten of er nog plaats is voor deze of gene opleiding en welke alternatieve data er voorhanden zijn. Doen!

 

Facebook comments